Metameerleerlingen Technologie & Toepassing op locatie bij Laarakkers

‘Metameer brengt theorie en praktijk samen’

Stevensbeek – Werken aan levensechte opdrachten, die regionale bedrijven aan leerlingen voorleggen. Dat doet Metameer bij het vak Technologie & Toepassing (TeTo), waarin sinds vorig jaar schoolexamen wordt gedaan. Dit vak vraagt om creatief denken, plannen, uitwerken, samenwerken en presenteren. Laarakkers Nederland had zo’n concrete opdracht voor de vierdejaars technologieleerlingen van Metameer Stevensbeek.

Laarakkers (sloop en asbest) wil graag jongeren enthousiasmeren voor hun bedrijf en hun branche. De leerlingen van Metameer hebben hier een advies voor uitgewerkt, ter ondersteuning prototypes gemaakt en het geheel gepresenteerd op het kantoor van Laarakkers in Boxmeer. De leerlingen bedachten bijvoorbeeld een lespakket met 3D geprinte steentjes, een promotievideo met beroepen en een visitekaartje met een QR-code die een rondleiding geeft door het bedrijf.

Laarakkers gaf aan: “Wat is er mooier dan te kunnen sparren met de medewerkers van de toekomst. Wat vinden zij belangrijk en wat niet. Elkaar echt bereiken doe je door verbinding te maken. Deze samenwerking zien wij als een win-win. Wij vinden het enorm belangrijk dat jongeren de kans krijgen om een goed beeld te krijgen van datgene wat ze denken in de toekomst te willen gaan doen. Als je leerlingen in het voorgezet onderwijs de kans geeft om te gaan kijken, voelen en proeven van het vak, hebben zij de mogelijkheid om een nog betere weloverwogen keuze te maken voor een vervolgopleiding. En nog mooier is het als je een mooie indruk achter kunt laten, waarbij de leerling in de toekomst aan jouw bedrijf terugdenkt om vervolgens te solliciteren en te gaan werken.”
Ook de leerlingen waren erg trots op deze samenwerking. “Deze opdracht was en voelde heel echt. We hebben geleerd wat er bij het opstellen en presenteren van een advies komt kijken.” Jeroen Weerts, docent en coördinator TeTo: ”Ik ben erg trots op deze leerlingen. Fijn dat Laarakkers zo enthousiast is over de behaalde resultaten. Zij gaven onze leerlingen een positieve terugkoppeling. Ook gaven zij aan de nieuwe inzichten zeker te gaan gebruiken. Een mooier resultaat kunnen we niet wensen. Een topvoorbeeld van een goede samenwerking tussen Metameer en het bedrijfsleven.”
Enthousiasme van beide kanten is wat Metameer als ‘School van de Toekomst’ wil bereiken met deze levensechte opdrachten. Een krachtige leeromgeving waarin bedrijven en leerlingen van elkaar kunnen leren. Heeft u als bedrijf interesse neem dan contact op met Dave Arts, projectleider Sterk Techniek Onderwijs in de regio of Jeroen Weerts.

Metameer Stevensbeek ‘School van de Toekomst’ met vernieuwend onderwijs. In het kader van het regionale project Sterk Techniekonderwijs heeft Metameer Stevensbeek een Techlab gerealiseerd waarin leerlingen kennis en ervaring opdoen met nieuwe technologieën binnen het onderwijs en het bedrijfsleven. Meer informatie is te vinden op www.metameer.nl en op www.samenintechniek.nl.
Fotobijschrift: Metameerleerlingen TeTo op locatie bij Laarakkers

Foto: Metameer Stevensbeek