Metameer geen actieve Kerstweek wel goede doelen

De foute kersttruien van de leerlingen mochten weer terug in de kast. Maar docenten gingen niet bij de pakken neerzitten en kwamen in de week voor kerst in hun kersttruien naar school om hun werkzaamheden en alle goede doelen en initiatieven af te ronden.

Vele uren voorbereiden, organiseren en plannen. Het had zo’n mooie kerstweek moeten worden met vele activiteiten en leuke uitstapjes, maar het werd geheel anders. Metameer vindt de vergaande maatregelen heel begrijpelijk maar wel jammer dat 2021 niet feestelijk kon worden afgesloten. Om nog enigszins kerst te ervaren kregen de leerlingen tijdens de laatste mentorles chocolademelk met iets lekkers erbij.

Samen Werk Samen Sterk

Metameer toonde zich als school ook nu weer flexibel en wist een aantal mooie initiatieven toch tot een goed eind te brengen. Op Metameer Stevensbeek werkten derdejaarsleerlingen Zorg & Welzijn vanuit het thema ‘Voeding en beweging’ aan een werkkaart of filmpje voor het bereiden van een gezonde maaltijd voor ouderen. Geheel coronaproof leverden ze dit samen met een verspakket af bij opa en oma. Ook maakten ze voor de ouderen een instructiefilmpje om ze in beweging te krijgen en er verschenen zelfs filmpjes op TikTok!  De vierdejaars leverden coronaproof eerder gebakken cupcakes af bij Madeleine compleet met kerstwens.

Op Metameer jenaplan Boxmeer konden ook de mooie initiatieven en goede doelen afgerond worden. De leerlingen van de onderbouw hadden eten en kleding ingezameld voor de voedselbank en kledingbank. Deze spulletjes konden daardoor toch op de bestemde adressen bezorgd worden.

Goede doel ‘Kus van Kiki’

Overkoepelend stond op Metameer jenaplan Boxmeer het goede doel Giro di Kika centraal, waarvoor kerstkaarten verkocht en bezorgd werden. Docent Barry Jans gaat in juni 2022 in de Dolomieten de Giro di Kika fietsen met het team ‘Kusvankiki’. Het gesponsorde bedrag van docenten en leerlingen komt geheel ten goede aan de strijd tegen kinderkanker.

Metameer wenst iedereen een gezond en gelukkig 2022

Met deze bijzondere kerstweek in lockdown werd op beide locaties van Metameer het jaar 2021 afgesloten. Berita Cornelissen, rector Metameer: “Dat onderwijs elke keer anders is hebben we nu opnieuw weer ervaren. De leerlingen hebben in deze coronatijd heel veel gemist en het soms best moeilijk gehad, maar zowel leerlingen als docenten hebben zich zeer flexibel, veerkrachtig en betrokken getoond. We hebben er toch een mooi jaar van gemaakt. Samen kijken we uit naar een nieuw jaar en wensen iedereen een gezond en gelukkig 2022.” Metameer School van de Toekomst is flexibel en maatschappelijk betrokken met aandacht voor elkaar.

Foto: Metameer