Meeloopdagen Metameer voor groep acht

Om leerlingen uit groep 8 kennis te laten maken met het onderwijs op een middelbare school organiseren Metameer Stevensbeek en jenaplan Boxmeer meeloopdagen in december. Rector Berita Cornelissen: ‘Tijdens de meeloopdagen heerst een open en veilige sfeer. Er is veel ruimte voor contact tussen de mentor van de dag en de toekomstige leerlingen. We hopen dat onze meeloopdagen bijdragen aan een goede schoolkeuze.’

Kennismaken met Metameer

Het belangrijkste is dat leerlingen echt ervaren hoe het voortgezet onderwijs bij Metameer er uit ziet. Tijdens de dag begeleidt een ‘mentor van de dag’ de leerlingen. Ze maken kennis met zaken en onderwijssituaties die ze nog niet kennen. Ze krijgen een lesprogramma aangeboden dat bestaat uit  een praktisch vak, bijvoorbeeld muziek of kunst, een moderne vreemde taal, Engels of Frans en een exact vak, wiskunde, biologie of mens en natuur. Tevens maken ze kennis met het tweetalig onderwijs. Daarnaast krijgen ze in Stevensbeek een rondleiding door de School van de Toekomst waarvan het Techlab en Atelier 127 onderdeel uitmaken. In Boxmeer krijgen de leerlingen uitgebreid uitleg over het jenaplanonderwijs en de manier van werken op school. Groep 8 gaat het onderwijs op Metameer tijdens deze dagen zelf ontdekken!

De meeloopdagen van Metameer Stevensbeek zijn op woensdag 8 december en donderdag 9 december. Op dinsdag 14 december en woensdag 15 december zijn de meeloopdagen op de jenaplanlocatie in Boxmeer. Aanmelden meeloopdagen vóór 24 november 2021, via de brugklaspagina van www.metameer.nl. Voor meer informatie mail naar meeloopdagen@metameer.nl.

Foto: Groep 8 tijdens een wiskundeles