Medewerkers

Binnen de omroep is een groot aantal medewerkers wekelijks in touw om op vrijwillige basis een zo professioneel mogelijke uitzending te verzorgen. Ben je benieuwd naar een gezicht bij de stem van jouw favoriete radioprogramma of de achtergrond van onze medewerkers die de televisie uitzendingen verzorgen of de internetzaken organiseren?

De omroep heeft ruimte voor nieuwe vrijwilligers in het team, die willen helpen aan de opbouw van het succes van Omroep Land van Cuijk. We staan open voor radio of televisiemakers, technici en computerexperts. Interesse? Neem contact met ons op via de contactpagina.

 

● Theo Aben

Woont in Sint Tunnis (geboren Wanroij). Na afsluiting onderwijsperiode met interviews begonnen bij Kabelkrant Mill.
In 2014 gestart bij TV Land van Cuijk vanuit “De Weijer” in Boxmeer.
Nu samen met Christan verantwoordelijk voor reportages vanuit de voormalige gemeente Sint Anthonis.

 

● Rod Atoon

Rod Atoon heeft tijdelijk bij Omroep BLOS, meegewerkt aan videoreportages en het programma “Uit in de regio. Daarna is hij overgestapt naar Peelstar FM, gehuisvest in St.Anthonis, waar hij zijn latin programma presenteerde. Na de samenvoeging van de BLOS en Peelstar FM tot Omroep Land van Cuijk levert hij nog regelmatig zelfgemaakte items aan voor de televisie-uitzendingen. Ondanks dat hij geen vast omlijnd programma heeft, levert hij regelmatig items aan voor de televisieuitzendingen van Omroep Land van Cuijk. Zo heeft hij samen met Theo Hoekstra in 2019 een 4-delige serie , genaamd “Nederlanders in Frankrijk” , aangeleverd enin 2020 het item “Van Klooster tot Appartementencomplex” , dat de verbouwing van een voormalig klooster in St.Anthonis weergeeft. Rod volgt de ontwikkelingen van de omroep en hoopt nog lang een positieve bijdrage aan de omroep te leveren.

 

● Lowie Althuizen

Lowie Althuizen

Lowie is, als oud zendpiraat, een bekende radiofanaat uit de regio. Hij werkte mee in de hoogtijdagen van Peelstar FM en stond in 2015 aan de wieg van de fusie van drie lokale radio omroepen van St. Anthonis, Boxmeer, Cuijk en Grave. Dit groeide uit tot het huidige Omroep Land van Cuijk, waar hij naar eigen zeggen ‘de mooiste portefeuille’ heeft, namelijk het werken met vrijwilligers. Hij is actief bestuurslid maar de techniek kan hij nog altijd niet helemaal loslaten, al blijft dit de laatste tijd beperkt tot het zenderpark en televisieprogrammering.

 

● Marco van den Berg

Marco vd BergAl bijna 20 jaar presenteert hij het programa X-Treme op de zaterdagavond vanaf 20:00u bij de omroep. Hij draait dan alles wat met dance te maken heeft en waar je bloed sneller van gaat stromen. Soms gaat dat de hele nacht door.

Hij is in de loop der jaren een begrip geworden in de regio, vooral omdat er heel regelmatig DJ’s live komen draaien in de studio. Dan staan de webcams aan en kun je via de website en via Youtube zien hoe leuk en gezellig het is. “Dat maakt het extra mooi!” zegt hij zelf. Je hoort de beste techno, house, electro, dance & hardstyle voor of tijdens het stappen. Een programma om niet te missen.

 

Roger van Bracht

Roger van Bracht, bouwjaar 1965, woonachtig in Vianen. Hij is al van jongs af aan gefascineerd door het fenomeen radio. Zo begon hij met radio maken in de jaren tachtig en doorkruiste het land bij diverse radiozenders waaronder Radio Exclusief (Nijmegen), Radio Contact (Nijmegen), en later L-FM (Landerd) en Rivierstad FM (Cuijk).
Hij was groot liefhebber en vaste luisteraar van de Soul Show van Ferry Maat en dat hoor je op Omroep Land van Cuijk terug in zijn radioprogramma V.I.P. Danceclassics, elke vrijdagavond om 19:00 uur, waarbij VIP staat voor ‘Verrekt Interessante Platen’. Roger is een sportliefhebber, reisliefhebber, drinkt graag een goed glas wijn of een lekker ‘kouw pilske’ en is een first-class levensgenieter!

 

● Jan van den Broek

 

● Jeu Bussers

 

● Henk Centen

Henk Centen

Henk is al vanaf zijn prille jeugd een muziekfanaat. Hij luisterde toen naar Radio Veronica en Radio Noordzee en hij wist toen al wat hij wilde: presentator worden van radioprogramma’s.
Hij verzamelde gedurende de jaren die volgde, enorm veel singles en LP’s en draaide zijn verzameling onder andere in discotheken.

Toen hij jaren geleden een Bluesrock festival bezocht ontdekte hij zijn ware muzikale passie. Hij breidde zijn verzameling steeds verder uit, totdat hij door een collega werd uitgenodigd om zijn muziek ten gehore te brengen aan het grote publiek. De puzzel viel in elkaar en sindsdien draait Henk zijn programma bij Omroep Land van Cuijk. Hij brengt naast zijn Blues-, en Rockmuziek ook informatie over bands en festivals. Henk is donderdag vanaf 19:00 tot 21:00 uur te horen op de omroep.

● Henk Ermers

Henk is op 3 januari 2012 gestart bij de Lokale Omroep in Mill, en heeft voorheen “voor de boterhammen” gewerkt in de detailhandel.
In zijn jeugdjaren DJ geweest, bij dans- en feestpartijen in café “d’n Hoefslag” in Wilbertoord. En is liefhebber van muziek.
De oud-programma’s bij de Lokale Omroep Mill waar Henk bij betrokken was waren o.a. “De Jukeboxbeheerder”, Info-theek, Top 100, 30 jaar LOM en Alpe D’HuZes en 100 jaar 4Daagse van Nijmegen “Dwars door Mill”,
Henk maakt momenteel bij Omroep Land van Cuijk drie programma’s: “Hollands Glorie”, “Gouwe Ouwe” en “Weekend Vibes”.

● Herman van Gaal

Herman is in september 1995 begonnen bij de Lokale Omroep Mill met een informatief programma, gevuld met lokaal nieuws, plaatselijke politiek en muziek.
Geboren in 1954 zal het niet vreemd overkomen dat hij is opgegroeid met de popmuziek uit de jaren zestig. Zijn favoriete sixties groepen zijn Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich en ook de Nederpopgroep The Shoes.  Als zijn eerste taak zag hij het introduceren van jaren zestig popmuziek bij Omroep Land van Cuijk, nadat de LOM samen ging met OLvC. Gelukkig met succes.
Ook bij Omroep LvC maakt hij zich hard voor programma’s met Informatie, Cultuur en Educatie, kort gezegd ICE-norm, het fundament van elke lokale omroep in Nederland. Momenteel maakt Herman ook deel uit van de muziekredactie van de omroep, samen met Roger van Bracht, Ruben Jansen, Helmuth Nabuurs  en Peter van den Oever.

● Christan van Gelder

Programmabegeleider bij het COA. Sinds 2004 partime professioneel bezig met beeld en geluid. Gewerkt voor Omroep Brabant, Omroep Zeeland en bij Eyeworks als Slomoredacteur in de regiewagen bij voetbalwedstrijden van Eredivisie Live. Momenteel maak ik diverse video’s in opdracht voor verschillende opdrachtgevers. Sinds november 2020 als vrijwilliger bij Omroep Land van Cuijk. Samen met Theo Aben verzorg ik de reportages vanuit de voormalige gemeente Sint Anthonis. Theo de interviews, ik de camera en het monteren. Kijk ook maar ff op www.vangeldermedia.nl

● Hans Graat

 

● Peter van den Heuvel

Mijn naam is Peter, getrouwd en 1 zoon. Mijn uitgegroeide hobby’s zijn: Video en geluid. Ik zorg voor diverse evenementen en verenigingen video, geluid en licht. O.a. pronkzittingen, kloosterfeest, gildeactiviteiten en wat nog meer voorbij komt. Ik neem vaak op met een of meerdere camera’s en lever deze geheel gemonteerd af. Ook zorg ik vaak voor geluidsinstallatie voor verenigingen en vergaderingen.

 

● Stef Heijnen

Stef HeijnenStef is sinds jongstleden één van de enthousiaste medewerkers van de omroep, die zich bezighoudt met televisie. Hij is een top cameraman, hij monteert video’s en hij is ondersteunend bij de visuele vormgeving van de omroep.

Hij werkte voorheen tijdens o.a. stages bij enkele omroepen zoals NimarTV Gennep, de Blos (voorganger van Omroep Land van Cuijk uit Boxmeer) en N1 uit Nijmegen. Stef is medeverantwoordelijk voor de editting van de Biebrubrieken die tweewekelijks worden uitgezonden op televisie voor Biblioplus.

● Theo Hoekstra

Theo HoekstraTheo heeft jarenlang bij Omroep BLOS, de voorloper van Omroep Land van Cuijk, reportages gemaakt. En hij was in 1985 betrokken bij de oprichting van de lokale omroep Alphen aan den Rijn.

Ondertussen woont hij niet meer in de streek, maar is hij verhuisd naar Frankrijk en levert hij nog regelmatig zelfgemaakte items aan voor de televisie-uitzendingen van Omroep Land van Cuijk. Zo maakte hij begin 2019 samen met Rod Atoon, een 4-delige serie over Nederlanders in Frankrijk.  Ondanks dat hij geen vast omlijnd programma heeft, is Theo bijzonder betrokken en volgt hij de ontwikkelingen nauwgezet.

 

● Ruben JansenRuben Jansen

Ruben, een radio-gek die het liefste zo lang mogelijk in zijn bed blijft liggen. Dat is hij in het kort. En waarom? Omdat hij daar ook ontzettend veel mee bezig is. Hij maakt natuurlijk elke week het radioprogramma ‘Jansen in de Middag’ met veel plezier, maar ook is hij bezig met de vormgeving van radiostations.

Daarnaast draagt hij regelmatig zijn steentje bij aan o.a. TV of de technische dienst. Het vage radioprogramma ‘Jansen in de Middag’ presenteert hij elke zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00 op Omroep Land van Cuijk.

 

Daan Janssens● Daan Janssens

Toen Daan op 15 jarige leeftijd kennis maakte met RTV Horizon in Heeze, was hij verkocht. Hij maakt er al diverse jaren het sportprogramma. Hij verhuisde in 2015 naar het ‘Land van Cuijk’ en zocht contact met de omroep aldaar. Voor hij deel van uitmaakte van de programmering, mocht hij voor de eerste keer live op locatie voor Daags Na De Tour, een moment om niet snel te vergeten. Daarna kwam er een plek vrij op de vroege zaterdagochtend tussen 9 en 11 uur en presenteert hij De Weekendwekker, een mix van nieuws, muziek en actualiteit!

 

● Thijs van Kemenade

 

● Peter LindersPeter Linders

Peter is al van jongs af aan betrokken bij radio- en televisieproducties. In eerste instantie lokaal in Grave, later via ziekenomroepen en illegale radiostations in Nijmegen en omgeving.

De Avondclub is een radioshow van Peter Linders. Hij draait soul, funk, hits en foute disco. Met o.a. Voute platen en stapnieuws. Hij is live te beluisteren iedere vrijdag en zaterdag tussen 18:00 en 19:00u en tijdens werkdagen nonstop met The Love Radio Show die hij iedere avond verzorgd tussen 22:00 en 23:00u.  (zie ook: Radioprogrammering)

● Helmuth Nabuurs

 

● Jo Naus

Jo NausJo Naus zijn eerste aankopen waren 78 toerenplaten en die staan nog altijd in zijn kast. Er zijn ondertussen veel singeltjes, 33 toeren en cd’s bijgekomen in de loop der jaren. Vooral de muziekverzameling uit de jaren 30, 40, 50 en 60 is aanzienlijk en dat is zijn bron voor het programma “Als de jeugd nog in bed ligt” het programma dat Jo maakt bij Omroep Land van Cuijk.
Ook countrymuziek is een groot onderdeel van zijn collectie. Hij woonde in het Zuiden van de VS en daar kwam hij niet alleen in aanraking met countrymuziek, maar ook met dj-werk en radiopresentatie. Na zijn terugkeer in Nederland is hij bij lokale radio begonnen met dit ouderenprogramma dat hij nu reeds vele jaren maakt. Via Omroep Land van Cuijk laat hij anderen graag meegenieten van zijn muziekverzameling.

 

● Peter van den Oever

Peter is voornamelijk bezig met diverse technische zaken. Hij is bijzonder handig met computers en met kabeltjes en knopjes en wordt vaak aangemerkt als de ‘Altijd goed gemutste wizzkid van Omroep Land van Cuijk.

 

 

.● René Paymans

René Paymans is van huis uit een geluidstechnicus en actief vanaf 1992. Beroepsmatig dus altijd bezig geweest met geluid, mengtafels en muziek uiteraard.

Door het begin van de corona crisis kwam hij al snel via een collega in aanraking met radio maken op internet.
Echter doordat zijn studio zich bevindt in de voormalige studio van Radio Hollandia in Mill kwam hij ook in contact gekomen met de lokale omroep Mill.
Vanaf januari 2022 is hij gestart op Omroep Land van Cuijk met zijn programma De Platenkast. Met veel muziek uit de new wave/ grunge tijd tot heden, alternatieve muziek.
En daarnaast ook zeker aandacht voor muziek afkomstig uit Land van Cuijk.

● Danny van de Pol

Danny vertelt in zijn programma “Danny’s definitie” de verhalen die schuil gaan achter de muziek. Denk hierbij vooral aan Hiphop, Soul, RnB, Jazz, Reggae en Nederlandse Hiphop. Maar ook andere genres komen aan bod middels de rubriek “het buitenbeentje”. En met de rubriek “Nederlands product” zet hij Nederlandse artiesten op een voetstuk.

 

● Kris van Riet

Kris van RietAlles met knopjes vond hij vroeger al mooi, kleine Krisje moest al overal op drukken en aan draaien. Ooit thuis nam hij radiofragmenten op met een cassetterecorder en de bandjes mixte hij zelf af en sprak ze zelf in als echte presentator. Op zijn 13e werd hij “echt deejay” bij de Soos in Ploo en een paar jaar later op zijn 16e begon hij bij de omroep. Naast radio-dj is hij ook regelmatig actief als DJ op kermissen, tentfeesten en de verjaardag van je schoonmoeder.

Kris draait elke zaterdagavond met een volle energiebalk. Hij draait zoveel mogelijk bij elkaar geraapte muziekgenres door elkaar. De focus ligt op splinternieuwe muziek maar hij draait ook obscure platen en lekkere classics. Een echte opwarmer voor de zaterdagavond!

 

● Rob van SoestRob van Soest

Rob van Soest is een zogehete radiodinosaurus. Niet omdat hij in 1965 geboren is, maar omdat hij alweer meedraait sinds 1995! Hij weet het nog goed, het was 5 augustus 1995, kwart over 3 toen hij besloot om te starten met zijn programma “Relaxen met van Soest op de bank”. Hij draait bij Omroep Land van Cuijk zijn programma iedere zondagavond tussen 19:00 en 21:00u. Dan nodigt hij je uit om lekker om de bank te hangen en verwent hij de oren van zijn luisteraars met een selectie van de beste muziek, waarbij muziek uit de jaren tachtig de boventoon voert!

 

Stefan Theunissen

Stefan, huppelend op deze aardbodem sinds 1990, heeft altijd al een passie gehad voor muziek.
Waar hij in zijn jeugd nog veel op diverse feestjes en partijen alsmede kroegen en discotheken zijn DJ skills liet horen, heeft hij sinds 2009 zijn andere passie fotografie meer de ruimte gegeven. Dit tot op heden. Maar men zegt wel eens, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Daar hij al meermaals bij het vroegere Peelstar FM te gast is geweest, en later bij het ‘oude’ Omroep Land van Cuijk ingevallen en live gedraaid heeft voor het programma X-Treme, was het begin 2022 tijd om aan te schuiven als sidekick bij datzelfde programma van Marco van den Berg. Vanaf Januari 2023 zal hij de zaterdagavond verruilen voor de vrijdag avond, om dan zijn eigen programma te gaan maken. Deze zal de naam ‘Staut Feestje’ gaan dragen, waar de meest uiteenlopende foute hits en feestmuziek de muzikale toon zullen hebben.

● Koen van Velp

Koen van VelpZou Koen van Velp nou zo’n poëtisch man zijn, of gewoon een man van weinig woorden. Toen we hem vroegen om een leuk stukje aan te leveren voor op de website stuurde hij dit:
Van hoempa tot house, muziek van nu en muziek van toen. Dat draai ik, Koen.

Dat dekt volgens ons de lading, dus Koen: “Prima zo! Niets meer aan doen!”.

 

● Dave Vloet

Dave is sinds jaar en dag een enthousiast radiomaker bij de omroep. Hij is van alle markten thuis door lekkere klassiekers te draaien,Dave Vloetmaar ook flink te kunnen bewegen op de ritmische klanken van vandaag. Iedere zaterdagmiddag kun je hem beluisteren vanaf 15:00u.
in het programma: “The Weekendkick”.

Je kunt Dave ook tegenkomen bij live locatie-uitzendingen, feestjes en evenementen. Hij verzorgt daar de muziek onder zijn pseudoniem “Feest DJ Dave” en weet de sfeer er altijd goed in te brengen.

 

● Mientje Wever

Mientje is misschien wel het bekendste gezicht van de omroep. Ze groeide op in Boxmeer, is naast presentatrice op radio en televisie ook schrijfster en is groot liefhebber van het prachtige Boxmeers dialect. Ze is al sinds 1996 actief betrokken bij de omroep en heeft ook een tijd voor Omroep Brabant gewerkt. Ze maakt op maandag en vrijdagochtend het ochtendprogramma samen met Koen van Velp en Peter van de Oever. Ze maakt samen met Jeu Bussers een
televisieprogramma en presenteert zondagochtend tussen 10:00u en 11:00u een dialectprogramma.

 

● WijkTV de Valuwe

WijkTV de Valuwe is een filmploeg die ontstaan is in de wijk de Valuwe in Cuijk in 2009
Bij de naam ontstaat soms wel enige verwarring. Tot een paar jaar geleden waren zij namelijk helemaal niet op TV te zien.
De reportages waren alleen te zien via de Facebookpagina en het YouTube kanaal.
Sinds enkele jaren zendt ook Omroep Land van Cuijk de reportages uit, en dat geeft wel meer bekendheid voor WijkTV de Valuwe.

De ploeg bestaat uit een vaste kern van 3 mensen: Piet Vermeulen, Ellie Strik, Harry Strik
Ellie is de interviewster. Zij probeert de mensen “aan de praat” te krijgen. Vaak wordt er eerst een voorgesprek gehouden om de mensen een beetje los te krijgen. Niet iedereen is het tenslotte gewent om een microfoon onder de neus te krijgen.
Harry is cameraman. Hij is goed in, zoals wij dat noemen, de lange projecten. Is er in de buurt een sloop of opbouw van iets? Dan is Harry vaak ter plaatse om dit, in al zijn fases, vast te leggen. Natuurlijk is hij ook aanwezig bij grotere evenementen.
De spil van het gezelschap is Piet. Piet doet al het voorkomende camerawerk. Maar daarnaast is hij diegene die voor de editing zorgt. En dat ” knippen en plakken” is nog een hele klus. Er moet eerst immers gekeken worden naar al de opnames die gemaakt zijn, vaak van meerder camera’s. Daarna kijken wat er geschikt is. Dan alles netjes, in korte stukjes aan elkaar plakken, zorgen dat beeld en geluid synchroon loopt én dat het stuk niet te lang is. Daar gaan heel wat uurtjes in zitten.
Daarnaast zijn er soms ook gast interviewers en/of gast cameramensen.

.