Marijn is de voorleeskampioen van Grave

Donderdag 11 februari vond de gemeentelijke ronde van de voorleeswedstrijd van Grave plaats. Zes schoolkampioenen zaten op de school klaar om voor te gaan lezen en veel juffen en meesters keken samen met de klas ook digitaal mee. In de bibliotheek van Grave zat de jury aandachtig te luisteren naar alle mooie verhalen.

En wat deed iedereen het goed! Meike van de Sprankel mocht beginnen en las een leuk boekfragment voor van Carry Slee. Daarna volgden Noa van de St. Jozef en Lisa van basisschool de Ester, die met hun voorleesstemmen de jury wisten te boeien. Sofie van de Raamdonk en Thijmen van de Hartenaas lazen voor uit ‘de grootste ettertjes van de wereld’ en ‘De vreselijk twee’, waarmee de jury de lach op het gezicht kreeg. Marijn Hendriks van basisschool de Wegwijzer was als laatste aan de beurt. Hij las voor uit het boek: ‘ Diederik uit het blik’. De jury was onder de indruk en bepaalde uiteindelijk Marijn tot winnaar van de voorleeswedstrijd!

De jury over het voorlezen van Marijn: “Jij bent een fantastische voorlezer en we hebben graag naar je geluisterd. Jij zat op school, maar ook op afstand zaten we helemaal in het verhaal. Iedereen deed het goed, maar jij had net dat kleine beetje waarvan we zeiden, ja dat is het helemaal! Hartstikke proficiat!”

Marijn mag de gemeente Grave dit jaar vertegenwoordigen bij de provinciale ronde van Brabant. Heel veel succes, Marijn!