Maasziekenhuis zet verder in op gezonde voeding

Pauline Terwijn, bestuursvoorzitter van Maasziekenhuis Pantein, tekenende 28 juni 2022 de intentieverklaring ‘Gezond 2025’, met het project ‘Goede zorg proef je’. Ziekenhuizen en zorgorganisaties hebben een voorbeeldfunctie op het gebied van gezonde voeding.

Terwijn: “Verandering naar gezonde en duurzame voeding is belangrijk voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers. Het Maasziekenhuis was al langer bezig met gezonde voeding. Bijvoorbeeld door de beschikbaarheid van een saladebar, gezonde zuivel en fruitwater in het restaurant voor patiënten, bezoekers en medewerkers. De frisdrankautomaat is gevuld met gezondere frisdranken en gezonde snacks, zoals noten. De keus voor gezond kan daarmee makkelijker gemaakt worden. We zijn op de goede weg en gaan hiermee door, ook binnen onze andere zorgonderdelen.”

Het project ‘Goede zorg Proef Je’ is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord van het Ministerie van VWS. 70 andere ziekenhuizen en zorgorganisaties gaan hiermee aan de slag.

Fototbijschrift:

Pauline Terwijn, bestuursvoorzitter van Pantein: “Verandering naar gezonde en duurzame voeding is belangrijk voor onze patiënten, medewerkers en bezoekers.”