Lokale toneelspelers in voorstelling ‘Iets met boeren’

Het is zover. Op 8, 9 en 10 oktober presenteert Bureau Pees in Sint Anthonis ‘Iets met Boeren’, een voorstelling die boeren en niet-boeren dichter bij elkaar wil brengen.

Leden van Toneelgroep Westerbeek, Doekmaroploo, wagenspeelgroep Karrespel (Oploo), Kakelbond (Ledeacker) en Onderlinge Vriendschap (Wanroij) spelen samen met professionals een voorstelling waarin op een creatieve en interactieve manier inzicht wordt gegeven over de veranderende landbouw.

 Allemaal aan tafel, iedereen aan het woord

Het platteland is in rep en roer. De boer is het beu. Te hoge kosten, te lage prijzen, te weinig waardering en telkens nieuwe regels. De boer verlaat stal en akker en trekt ten strijde. Verderop telt de boswachter de vogels, meet de wetenschapper het weer, bedenkt de politicus een plan en kijkt de klant naar de prijs van de worst.

 Er is iets aan de hand.

Er moet iets gebeuren.

Terwijl de kip en het ei op elkaar staan te wachten.

Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw. De voorstelling – gemaakt met inwoners van de gemeente Sint Anthonis – brengt boeren, burgers en buitenlui met elkaar in gesprek over het buitengebied. En over ons eten.

Kaartverkoop

Kaarten à €12,50 zijn vanaf vrijdag 3 september digitaal te bestellen via www.sintanthonis.nl/kaartverkoop. De voorstelling wordt gespeeld op mini-camping De Esrand, Noordkant 34, Sint Anthonis op:

  • vrijdag 8 oktober 16.00 uur
  • zaterdag 9 oktober 13.00 en 16.00 uur
  • zondag 10 oktober 13.00 en 16.00 uur

Op dit moment wordt rekening gehouden met een maximale capaciteit van 30 bezoekers per voorstelling. De voorstelling wordt uitgevoerd onder de dan geldende corona-maatregelen. Daarom zijn wijzigingen voorbehouden.

Initiatief

Bureau Pees produceert Iets met Boeren in opdracht van FoodUp Brabant, een team van Provincie Noord-Brabant, en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden. Met Iets met Boeren willen deze partijen op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengen. Ook krijgt het publiek inzicht in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. Dit theatrale format wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.