PERSBERICHT

Op zondagmiddag 12 juli in Haps

Lokale speciaal biertjes proeven bij Aalshof

HAPS – Proef zes speciaalbiertjes uit het Land van Cuijk. Op zondagmiddag 12 juli houdt Strohotel & Gastvrei Aalshof in Haps een proeverij van het gerstenat uit de eigen streek.

Vroeger kende elke dorp in Brabant een eigen bierbrouwerij. Zo kende Haps tot 1954 De Prins van de familie Mooren van Calker, had Cuijk zijn Cevelumbier, Mill het Anker, Grave Alderweireldt en in Boxmeer werd Cambrinus gebrouwen.

Die gouwe ouwe tijd is weer helemaal terug. Ambachtelijk en lokaal gebrouwen bier is hip en trendy. Zo kent ons land inmiddels meer dan 600 brouwerijen, waaronder inmiddels ook een flink aantal (7) in het Land van Cuijk.

Strohotel & Gastvrei Aalshof in Haps heeft voor de proeverij op 12 juli maar liefst 6 bijzondere biertjes van de verschillende bierbrouwers uit de regio op het programma staan. Zo leveren de volgende brouwerijen een bier: de Cuijkse Brouwbrigade, kloosterbrouwerij Toebes (Sint Agatha), Graafsch Genot, Gradoen (Boxmeer/Vierlingsbeek) en De Blauwe Knoop (Mill).

De deelnemers krijgen in proefglaasjes de bieren uitgeserveerd. Het proeven van de speciaalbieren uit onze regio gaat vergezeld van enkele bites en lekker broodje als afsluiting. De bezoekers krijgen tekst en uitleg over de bieren. Brouwers presenteren zich via filmpjes. Verder zal onder andere bierkenner Twan Dohmen uit Cuijk het een en ander uitleggen over de uitgeschonken biertjes.

De kosten voor de bierproeverij op de Aalshof (St. Hubertseweg 9 in Haps) bedragen 29 euro 50 per persoon. Aanmelden kan via info@aalshof.nl of telefonisch via (06) 39147709.

EINDE PERSBERICHT

 

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over de bierproeverij en Strohotel & Gastvrei Aalshof Haps, bel of mail Conny van den Besselaar (info@aalshof.nl of 06-39147709).