Literaire Ontmoetingen van start met Hanna Bervoets

De succesvolle schrijfster Hanna Bervoets is dinsdag 12 oktober de eerste gast in een nieuwe reeks Literaire Ontmoetingen in Schouwburg Cuijk.

De schrijfster van het Boekenweekgeschenk 2021 vertelt over haar schrijverschap, geeft antwoord op vragen uit het publiek en signeert na afloop.

Hanna Bervoets debuteerde in 2009 met ‘Of hoe waarom’, twee jaar later verscheen ‘Lieve Celine’, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Met ‘Welkom in het Rijk der zieken’ (2019) schreef Bervoets een meedogenloos eerlijke roman over ziek zijn en niet beter worden. Ze buigt zich over de obsessies van deze tijd zonder zich daarbij te verliezen in moralisme of felle maatschappijkritiek.

Schrijftalent uit de regio

De Literaire Ontmoetingen zijn al een aantal jaar een vast begrip in Schouwburg Cuijk, in samenwerking met BiblioPlus. Nieuw in deze reeks is een voorprogramma waarin een schrijver uit de regio wordt geïnterviewd door Willem van Beek, voorzitter van Stichting De Kneep. “Veel mensen weten niet dat we dichtbij geweldig taaltalent hebben rondlopen”, vertelt Van Beek. “Ik ga in een half uur met auteurs in gesprek over het schrijverschap, motivatie, inspiratie en ambities en uiteraard het recent uitgebrachte werk.”

Voorafgaand aan het interview met Hanna Bervoets gaat Van Beek in gesprek met de Cuijkse schrijfster Cobi van Baars. In 2017 debuteerde zij bij de gerenommeerde uitgeverij Atlas Contact met ‘Schipper & Zn’. Eind 2020 verscheen haar derde roman ‘Branduren’.

Van Beek: “Cobi van Baars schildert niet alleen met woorden, maar ze schildert ook echt. Die combinatie en haar fascinatie voor Lucebert komen uitdrukkelijk in het gesprek aan de orde. Haar schilderijen vormen daarbij een kleurrijk decor.”

Na afloop kan het publiek vragen stellen aan beide auteurs. Ook signeren zij hun boeken bij de stand van boekhandel Readshop Cuijk.