Lezingen IVN Land van Cuijk over klimaat en energie

De IVN-natuurverenigingen Boxmeer, Cuijk en Grave organiseren gezamenlijk lezingen over klimaat en energie, verdeeld over 2 avonden.

De eerste avond is op 21 september en de tweede op 5 oktober. Ze vinden plaats in gemeenschapshuis De Jachthoorn in Sint Hubert, Wethouder Lemmenstraat 13. De lezingen worden gegeven door bioloog Han Blok uit Horssen. De entree bedraagt 3 euro en aanmelden is mogelijk via lezingenivn@gmail.com.
Eerste avond
Op de eerste avond gaat Han Blok miljoenen jaren terug in de tijd en staat stil bij de diverse processen op aarde die het klimaat bepalen en hoe deze in de loop der tijd zijn veranderd. Leerzaam en huiveringwekkend en voor menigeen een openbaring. Als achtergrondinformatie is aan te bevelen de serie Kantelpunten die de klimaatverandering versnellen op Duurzaam nieuws te lezen, www.duurzaamnieuws.nl/de-kantelpunten-die-klimaatverandering-versnellen/.
Tweede avond
Op de tweede avond geeft Han Blok een overzicht van alle mogelijke en onmogelijke oplossingen en de drempels die er bestaan.  Ook voor dit deel is achtergrondinformatie aanwezig in de serie Kantelpunten in de samenleving, www.duurzaamnieuws.nl/kantelpunten-in-de-samenleving-een-nieuwe-serie/.
Han Blok
Bioloog Han Blok uit Horssen is bekend vanwege zijn columns in Dorpskrant De Klep en de online nieuwsbrief Duurzaamnieuws.nl. Hij publiceerde verschillende boeken zoals ‘Nooit gin eiges’ Oermenselijk, De Meerziekte en De evolutie in zeven dagen.  Recent schreef hij de roman De Wraak van Ravenhorst.
Blok geeft regelmatig lezingen over evolutie, klimaat en energie. In 2011 ontving hij van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen de 1e prijs voor een essay over de vraag ‘Hoe vér mogen we gaan bij het behoud van menselijk leven’.