Lezing Vietnamese kunst

Op donderdag 12 mei organiseert Art Partner in haar vestiging in Velp (Grave) een lezing over Vietnam en Vietnamese kunst. Art Partner Kunstuitleen onderhoudt al 20 jaar een intensief contact met een aantal kunstenaars in Hanoi (Vietnam).

Ook met de kunstacademie en de National Gallery (Rijksmuseum) in Vietnam zijn contacten voor exposities en lezingen. Van een tiental Vietnamese kunstenaars zijn inmiddels meer dan 200 kunstwerken, voornamelijk schilderijen, naar Nederland gehaald voor de kunstuitleen, de grootste collectie Vietnamese kunst in NL.

Mark van der Linden van Art Partner, die de contacten in Hanoi heeft, zal deze lezing over de hedendaagse Vietnamese kunst verzorgen. Van der Linden legt zich toe op de hedendaagse kunst van Vietnam: wat zijn de stromingen, welke kunstenaars spreken aan, wat is de trend. Er wordt uitgelegd hoe de kunstuitleen tot haar stap kwam om naar Vietnam te gaan. In de lezing zit ook informatie over het land zelf, de cultuur, vanuit de opgedane ervaringen tijdens de diverse bezoeken. De lezing wordt ondersteund met veel foto’s van kunst en cultuur.

Een lezingenavond die niet alleen interessant is voor kunstgenieters, maar ook voor mensen die meer willen weten over Vietnam.

De lezing op 12 mei vindt plaats bij Art Partner in Velp (Grave), Kasteelklooster Bronckhorst, Basilius van Bruggelaan 2. Aanvang is 19.30 uur. Art Partner organiseert deze lezing samen met BiblioPlus. Entree voor leden van Art Partner en van BiblioPlus is 4 euro. Overige bezoekers 7 euro. Dat is inclusief consumpties.