Lentewandeling door uiterwaarden Keent

Vrijwilligers van Brabants Landschap organiseren zondag 9 april, 1e Paasdag, een natuurwandeling door de uiterwaarden van de oude Maasbocht tussen Ravenstein en Grave.
De wandeling staat in het teken van de lente. Bijzondere aandacht tijdens deze wandeling is er voor waterveiligheid, de natuurontwikkeling en de grote wilde grazers in het gebied, de Taurossen en Exmoorpony’s.
De wandeling start om 10.00 uur bij het informatiecentrum van Brabants Landschap en Stichting Taurus aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent.
De wandeling gaat vooral over onverharde paden en over paadjes die zijn gemaakt door de grote grazers in het gebied. We starten om 10.00 uur bij het informatiecentrum en zijn rond 12.30 uur terug. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Een vrije gift is natuurlijk welkom. Aanmelden is niet nodig.
Hand in hand
In de uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Ruimte voor de rivier en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Taurossen zorgen samen met Exmoorpony’s ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand. Daarnaast zorgen zij door hun begrazing  voor meer diversiteit in de natuur.