Leerlingen Metameer bezoeken Tweede Kamer in Den Haag
 
Stevensbeek/ Den Haag – Al vroeg stonden op 23 maart de bussen bij Metameer Stevensbeek gereed.

Met de Provinciale Statenverkiezingen nog in het achterhoofd stond een interessante excursie op het programma. De vierdejaars leerlingen brachten een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag als voorbereiding op het Centraal Eindexamen. Politieke Besluitvorming en Staatsrecht zijn examenonderwerpen en de beste kennismaking daarmee is door een bezoek te brengen aan het hart van onze democratie.

Vierdejaars Vince Puts nam in zijn rol als fractieleider van partij Blauw in de Tweede Kamer plaats achter het spreekgestoelte. “Het was leuk om te ervaren hoe politici zich voelen. Om die rol te spelen is voor iedereen wel eens interessant. Want spreken in het openbaar is best moeilijk maar wel een belangrijke vaardigheid.”, aldus Vince.

De leerlingen kregen een rondleiding door de gebouwen van de Tweede Kamer en volgden een uitgebreid politiek programma verzorgd door ProDemos. Hiermee leerden ze alles over de werking van de parlementaire democratie in Nederland. “Het was een leerzame en leuke dag. De leerlingen hebben nu in vogelvlucht kennis gemaakt met de Nederlandse politiek.”, aldus docent Joep Gilissen.
Metameer heeft bij haar onderwijs ruim aandacht voor maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap. Voor meer informatie over het onderwijsaanbod op Metameer www.metameer.nl.
 
Op de foto: Vierdejaars leerlingen van Metameer Stevensbeek brengen een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag ter voorbereiding op het Eindexamen. Leerling Vince Puts spreekt zijn medeleerlingen toe.
 
Fotograaf: Joep Gilissen, docent Metameer Stevensbeek