LEERLINGEN ELZENDAALCOLLEGE PASSIES & DROMEN

Op het Elzendaalcollege in Gennep krijgen alle eerste- en tweedejaars leerlingen elke dinsdagmiddag de kans om twee lesuren aan hun passie of droom te besteden. De leerlingen kunnen dan kiezen uit een aantal workshops, van sport tot muziek en van mode tot paardenverzorging. Deze workshops worden zowel door de eigen docenten, gastdocenten als door externe partners uit de gemeente Gennep gegeven.

Waar in de gymzaal de leerlingen warmlopen voor het freerunnen, stijgt verderop een drone op als onderdeel van de workshop Design & Innovation. “Passies & Dromen is het moment in de week dat onze leerling zelf iets te kiezen heeft op het eigen lesrooster. We bieden onze onderbouwleerlingen 8 keer de kans om te ontdekken waar ze echt blij van worden en wie hun passie deelt”, vertelt Sonia Pauptit als coördinator van dit project. De leerling kiest uit het veelzijdige aanbod een workshop die bij hem of haar past. “Zo kan een leerling die droomt van een danscarrière aansluiten bij een dansworkshop en kunnen avonturiers mee op survival.”
Na een periode van 7 weken kiezen de leerlingen weer een nieuwe workshop. Een extra voordeel voor leerlingen die graag sporten: Passies & Dromen biedt de mogelijkheid om naast de reguliere gymlessen twee uur per week extra te sporten. www.brugklaselzendaal.nl