Kuukse elfkroegetocht gaat ook in 2022 niet door

Ook dit jaar heeft de Commissie Kuukse elfkroegetocht toe moeten geven aan de gevolgen van het nog steeds rondwarende coronavirus. De geplande editie van dinsdag 1 maart 2022 gaat niet door. Dat betekent dat voor het tweede carnavalsseizoen op rij de 16.000 deelnemers hun heroïsche tocht langs de elf stempelkroegen in Cuijk niet kunnen lopen.
 
,,We hebben ons de afgelopen maanden met ons team van meer dan twintig vrijwilligers maximaal ingezet om de Kuukse elfkroegetocht gewoon door te kunnen laten gaan”, stelt Lars Arts, voorzitter van de Commissie Kuukse elfkroegetocht. ,,Toen we net na de zomer begonnen, stonden alle seinen op groen. Iedereen weet dat de situatie de afgelopen periode weer is verslechterd. We wilden graag en hebben lang doorgezet, maar we kunnen nu niet anders dan de stekker eruit trekken. Hoe vervelend dat ook is voor onze vaste deelnemers, de kroegen waar we mee samenwerken en onze vaste partners.”
 
Op basis van de huidige maatregelen is het houden van een evenement met zoveel deelnemers onmogelijk. Het is nog onduidelijk, maar onwaarschijnlijk, of dat over ruim twee maanden wel kan. Onder meer vanwege op korte termijn aankomende financiële verplichtingen kan de Commissie Kuukse elfkroegetocht dat risico niet lopen. ,,Daarbij hebben we ons ook de vraag gesteld of we ook als het straks wél zou mogen, we überhaupt wel willen organiseren. Het coronavirus zal nog niet verdwenen zijn en wij willen de verspreiding in deze regio niet opnieuw aanwakkeren.”
 
Afgelopen jaar ontwikkelde de Commissie Kuukse elfkroegetocht een bordspel als ‘vervanging’ van de 36ste Kuukse elfkroegetocht. Of er een alternatief komt voor de 37ste Kuukse elfkroegetocht, is nog niet bekend. Houd social media in de gaten om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.