Kunstweekend KunstKolk

Je hoeft geen verstand van Kunst te hebben om het mooi te vinden. Iedereen kan zich erdoor laten verrassen of erdoor geraakt worden. Het mooie van kunst is dat het aan ieder een eigen beleving biedt.
Het tweede weekend van september kunt u weer genieten van een breed palet aan kunstwerken. Van schilderijen tot beelden van hout, van textiel- tot glaskunst. Tien Kunstkolk-kunstenaars uit Boxmeer en omgeving zullen op de traditioneel jaarlijkse kunstkolkroute op 3 mooie locaties hun werken tentoonstellen.
Tijdens de openingsuren zijn de deelnemende kunstenaars op hun locatie in Boxmeer, Sambeek en Groeningen aanwezig. Zij kunnen u toelichting geven over hun inspiratiebronnen, de gebruikte materialen en werkwijzen.
De Weijerkapel aan de Raetsingel in Boxmeer is een eeuwenoude karakteristieke kapel die regelmatig gebruikt wordt voor diverse culturele doeleinden. Dit weekend is hier het werk te zien van Tjally Dirriwachter ( ruimtelijke textielkunst), Anke van Gorp (textielkunst), Gijs van Lanen (sculpturen van hout en ijzer) en Guus Verzellenberg ( materiedruk, papierwerk).
De Elisabethhoeve behoort samen met de kerktoren in Sambeek tot de oudste gebouwen uit het dorp. Het karakteristieke zadeldak en de indrukwekkende balkenconstructies zijn een lust voor het oog. Eén deel van deze monumentale schuur zal dit weekend plaats bieden aan het werk van Milian van Stokkum ( beelden, schilderijen), Lianne van den Boogaard ( schilderijen, tekeningen), Frank Lindner ( glas in lood en andere glastechnieken)
De Pimpernel in Groeningen is bij velen bekend als de houten aanbouw van architecte J. van Bergen, dat organisch aan de oude schuur is vast gebouwd. Voor deze gelegenheid wordt de ruimte omgetoverd tot een ware expositieruimte waar drie leden van de KunstKolk hun werken sfeervol kunnen presenteren: Anna Hoogenbosch ( grafiekkunst, mixed media), Christel Roelofs ( textielkunst), Adriaan van Rossen (beelden)
Gedurende het weekend zal op alle drie de locaties theatermaakster/verhalenvertelster Marijke van Bergen langskomen om één van haar betoverende verhalen te laten horen.
Speciaal voor deze kunstpresentatie hebben de KunstKolkers zich laten inspireren om een kunstwerkje te maken op het thema ‘loslaten’. Deze zijn tijdens het weekend van de kunstkolkroute in de Weijerkapel te zien en voor een vriendelijke prijs te koop.
Openingstijden van de locaties zaterdag 10 en zondag 11 september van 11.00-17.00 uur. De entree is gratis.
De opening zal op vrijdagavond 9 september om 19.45 uur in de Weijerkapel te Boxmeer gehouden worden.
Locaties Weijerkapel De Raetsingel 1 5831KC Boxmeer, De pimpernel Groeningsestraat 32 5826AC Groeningen, De Elisabethhoeve Zandsteeg 4 5836AV Sambeek.
Deelnemende kunstenaars

De Weijerkapel, Boxmeer: Tjally Dirriwachter ( ruimtelijke textielkunst), Anke van Gorp (textielkunst), Gijs van Lanen (sculpturen van hout en ijzer), Guus Verzellenberg ( materiedruk, papierwerk)
De Elisabethhoeve, Sambeek: Milian van Stokkum ( beelden, schilderijen), Lianne van den Boogaard ( schilderijen, tekeningen), Frank Lindner ( glas in lood en andere glastechnieken)
De Pimpernel, Groeningen: Anna Hoogenbosch ( grafiekkunst, mixed media), Christel Roelofs ( textielkunst), Adriaan van Rossen (beelden), Marijke van Bergen ( verhalenvertelster)
Meer informatie over de deelnemers is te vinden via www.kunstkolk.nl