Kunstroute Ontdek Mill 2021 Vrijheid Blijheid start 5 mei

Zo’n dertig kunstwerken zijn er vanaf 5 mei te zien op de ruim 12 kilometer lange Kunstroute 2021 van Ontdek Mill. Deze route bevind zich dit keer in Mill-West en zal op 5 mei officieel geopend worden bij Wijkaccommodatie de Wester aan de Havikstraat. Hoe deze opening er exact uit zal gaan zien is nog niet bekend. De invulling daarvan is namelijk afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Maar zeker is dat de kunstwerken tot eind september te zien zijn.

Het thema van deze Kunstroute is Vrijheid Blijheid. Officieel was dit ook het thema van de geplande Kunstroute van vorig jaar, die door de coronamaatregelen werd geannuleerd. Dat had in 2020 alles te maken met de bevrijding in 1945 die vorig jaar precies 75 jaar geleden was. Maar anno 2021 is het thema Vrijheid Blijheid met het oog op alle coronabeperkingen opnieuw actueel.

Op dit moment is de organiserende werkgroep, waarvan Bert Verweijen en Pieter van den Elzen kartrekkers zijn, alle informatie aan het verzamelen. Dit voor o.a. een folder met route die vanaf 5 mei op diverse plekken gratis verkrijgbaar is. Maar ook zoeken Bert en Pieter naar de mooiste en meest geschiktste plekjes voor de individuele kunstwerken. Vanaf eind april starten zij met het plaatsen van de deelnemende kunstwerken, zodat op 5 mei alles klaar is voor de officiële start.

Nu alvast meer weten of nog deelnemen? Zie dan www.ontdekmill.nl