Kunst in Mill pakt je in!

Een aap van meer dan twee meter op je schouders. Een giga-kluif op het gazon waar de honden verlekkerd bij staan of een pelgrim met engel in het oerbos. Maar wat te denken van de voor het eerst geëxposeerde drie meter brede konings schilden van cortenstaal. Om nog maar te zwijgen van de gedurfde performance act “gestript” waar zelfs wethouder Joost Hendriks na zijn openingsspeech rode koontjes van kreeg. De talrijke bezoekers werden afgelopen weekend weer verrast door de grote diversiteit aan kunst, passend opgesteld in de fraaie bostuin. Kunst en Ontmoeting in Mill pakt je in!

Natuurlijk zijn er ook meer gangbare objecten te zien. Fraaie bronzen beelden, bewerkingen met textiel en op ambachtelijke wijze in steen gehakte typografieën. In het paviljoen een gedurfde combinatie van oven gevormd glas en gebeeldhouwde glazen objecten. Portretten in keramiek en realistische schilderijen waarbij de geneugten van het leven van het doek af spatten. De nieuwe gemeente Land van Cuijk in fotografische tijdsbeelden gevangen, of door de kwarTAALdichter op rijm gezet. Wie dan nog niet genoeg heeft van al het fraais kan nog even puzzelen in het TORrendal waar een nieuwe wereld open gaat: maak kennis met de gladiaTOR, de manipulaTOR of de vibraTOR.

 

Zaterdag 17 en zondag 18 september is Kunst en Ontmoeting nog te bewonderen aan de Antillenweg 8 in Mill. Geopend van 11.00-17.00 uur en de entree is gratis. Laat je inpakken in de betoverende wereld van de kunst of geniet van een inspirerende ontmoeting onder het genot van een kop koffie of een drankje. Website www.kunstenontmoeting.nl