Koninklijke onderscheiding Laurens Koole, Piet van den Broek en Frédérique Wissink ook Geerdink-Quispel

Op maandagochtend 26 april zijn de heer L.L.M. (Laurens) Koole, de heer P.H.M. (Piet) van den Broek en mevrouw F. (Frédérique) Wissink ook Geerdink-Quispel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt door de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar ter gelegenheid van hun verdiensten op vrijwilligersgebied en voor de maatschappij.

Alle drie hebben zij veel goeds gedaan en betekenen veel voor de gemeenschap Cuijk en omstreken. Zij hebben altijd veel tijd in het vrijwilligerswerk gestoken, (en soms nog steeds). Dat verdient waardering en die waardering krijgen zij met een Koninklijke Onderscheiding.

De heer Koole zet zich al tientallen jaren in voor de ouderen in Cuijk, vooral op het gebied van geestelijke zingeving, onder meer voor Stichting OLC (nu Sociom), de Werkgroep Padbroek Ontmoet/Werkgroep Eropuit en de geloofsgemeenschap van Linden. Zijn doelen waren en zijn o.a. het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen en ondersteuning geven bij levensvragen (in groepsbijeenkomsten en thuisbezoeken). In de geloofsgemeenschap Linden verzorgt hij onder meer diensten als voorganger en fungeert hij als gastheer voor wandelaars tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.

De heer Van den Broek was jarenlang beheerder van MFA de Agaat in Sint Agatha, samen met zijn vrouw Gerda. Hier was hij verantwoordelijk voor de exploitatie van het gebouw in de breedste zin van het woord.

Zijn focus lag altijd op het belang van een leefbaar Sint Agatha voor jong en oud. Voor het verenigingsleven heeft hij dan ook veel betekend: van carnavalsvereniging tot de fanfare en van jeugdwerk tot het zangkoor en de voetbalvereniging. Hij bood hierin niet alleen de helpende hand, maar bracht ideeën in en ondernam veel met betrekking tot de activiteiten van de verenigingen.

Mevrouw Wissink ook Geerdink-Quispel zet zich al 40 jaar lang in voor mensen met een visuele beperking. Zij heeft aan de wieg gestaan van diverse gesproken tijdschriften en spreekt deze nog altijd in voor Dedicon in Grave. De tijdschriften worden beluisterd bij instanties en blindeninstituten door heel het land. Hierdoor is zij een bekend persoon geworden bij blinden en slechtzienden in Nederland.

Ook is zij een vertrouwd gezicht bij de jurering tijdens de Voorleeswedstrijd van de gemeente Cuijk, jaarlijks georganiseerd door Biblioplus.