Komend weekend ‘Drie dagen code oranje in Oploo’

OPLOO – Met als ludieke slogan ‘Drie dagen code oranje in Oploo’ heeft voetbalvereniging Excellent de afgelopen weken het 60-jarig jubileum aangekondigd. Komend weekend is het zover, want dan schotelt de jubileumcommissie op sportpark Het Domein een breed en gevarieerd programma voor, bestaande uit een mix van sportieve en feestelijke onderdelen.

Inloop

Het driedaagse programma begint vrijdag 20 september met een vrije inloop in de sfeervol ingerichte feesttent op het Domein. Van 20.00 tot 22.00 uur kunnen liefhebbers binnenstappen en een bezoek brengen aan de expositie in de kantine. Op deze dag en op zaterdag wordt op elk huisadres in Oploo een gratis exemplaar van het jubileumboek ‘Van goud naar diamant’ bezorgd.

Voetbalclinic en feestavond

Het dagprogramma op zaterdag 21 september staat volledig in het teken van de jeugd. Van 10.00 tot 12.30 uur is er een voetbalclinic voor de jongste jeugd, verzorgd door de professionals van Freestyle voetbal, van 13.30 tot 16.00 uur voor de oudere jeugd. Tussendoor is er een gezamenlijke lunch voor beide groepen.
Zaterdagavond is volledig ingeruimd voor het grote feest voor leden en dorpsgenoten. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom in de feesttent, waar de plaatselijke band Amazing Allstars Orchestra zal optreden. De toegang is uiteraard gratis.

‘Kampioenenwedstrijd’ en Hollandse middag

Zondag 22 september, de slotdag van het 60-jarig jubileumfeest, begint om 11.00 uur een lunch met entertainment in de feesttent. De inschrijving hiervoor (200 deelnemers) is reeds gesloten.
Om 14.00 uur is er op het hoofdveld van Het Domein een ‘Kampioenenwedstrijd’, waarin een aantal mannen van de vijf kampioensploegen van Excellent 1 in de clubhistorie en dames van het elftal dat in 1999-2000 kampioen werd, zullen aantreden.
Na dit sportieve onderdeel met oude coryfeeën wordt het jubileumweekend deze zondag afgesloten met een Hollandse middag met liveoptredens van de zangers ‘Gewoon Erik’ en Berry Krebbers. Het feest eindigt op 21.00 uur, waarna in Oploo ‘code groen’ weer van kracht wordt!

Expositie

De verbindende lijn tijdens de drie dagen is de expositie over 60 jaar voetballerij in Oploo, welke in de kantine van de voetbalclub is ingericht. Behalve op vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur is deze ook gratis te zien op zaterdag van 19.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.excellentoploo.nl.

FOTO 1

Nadat Excellent 1 in 1973-1974 de club het eerste kampioenschap bezorgde, werd onder leiding van trainer Henk Driessen in seizoen 2000-2001 eindelijk een nieuw kampioenschap in de wacht gesleept. Enkele spelers treden zondag aan in de ‘Kampioenenwedstrijd’.

FOTO 2

De basis van de successen van Excellent ligt voor een belangrijk deel in de uitstekende jeugdopleiding van de voetbalclub. Dat wordt zaterdag op sportpark Het Domein nog maar eens onderstreept met uitdagende clinics, verzorgd door de professionals van Freestyle voetbal.