Koen Linders is de voorleeskampioen van de gemeente Sint Anthonis

BiblioPlus heeft op woensdag 24 februari de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd. Koen Linders, van basisschool de Sprong, heeft de voorleeswedstrijd van de gemeente Sint Anthonis gewonnen. Hij las prachtig voor uit het boek ‘De avonturen van kapitein Onderbroek’ van David Pilkey. 

In de bibliotheek van Sint Anthonis zat de jury, bestaande uit Eefke Peeters (schrijfster) en 

Jan-Paul Röst (regisseur en lees-mediaconsulent BiblioPlus), online aandachtig te luisteren naar de voorlezers.  Vijf schoolkampioenen, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van verschillende scholen, waren tijdens voorronden als beste voorlezer uit de bus gekomen. Zij lazen vanuit hun klas een zelfgekozen fragment voor uit een jeugdboek

Nadat iedereen gelezen had, lag bij de jury de lastige taak om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Op het schoolplein in Wanroij kreeg Koen de beker uitgereikt.

Brabantse finale
Koen  ontving een grote beker, medaille, oorkonde en boekenbon. Daarnaast mag Koen de Gemeente Sint Anthonis vertegenwoordigen tijdens de halve provinciale finale van 

Noord-Brabant. Deze vindt online plaats op zaterdag 27 maart. De landelijke finale vindt plaats op 26 mei. Uit twaalf provinciale kampioenen uiteindelijk De Nationale Voorleeskampioen 2021 gekozen.