Kletskoppen

Op 22 oktober beleeft Huistheater De Steenakker haar eerste ‘huisgemaakte’ première: “Kletskoppen”.

Kletskoppen is gemaakt in de Corona tijd, waarin acteurs niet ‘met elkaar’ konden repeteren, maar wel apart.

Het productieteam heeft van de nood een deugd gemaakt en is aan de slag gegaan met drie fantastisch geschreven monologen, die Alan Bennett voor de BBC serie ‘Talking Heads’ maakte.

De serie werd destijds met veel enthousiasme ontvangen. Grote Engelse acteurs en actrices gaven er vorm aan, zoals Patricia Routledge (Hyacinth Bucket in Keeping Up Appearances), Maggie Smith (professor Minerva Alderling in de Harry Potter reeks) en David Haig (Four weddings and a funeral). Ook Bennett zelf speelde een van de monologen.

Het stuk bestaat uit drie afzonderlijke verhalen, die geen relatie met elkaar hebben behalve de thematiek. De verhaallijnen zijn door elkaar gemonteerd tot één geheel.

Drie verhalen van personages op kruispunten in hun leven:

Leonard is het personage uit de monoloog ‘Een frietje in de suikerpot’. Hij woont al zijn hele leven samen met zijn moeder, die een nieuwe relatie dreigt te krijgen, waarmee hij niet blij is. Wordt hij het vijfde wiel aan de wagen?

Adelheid wordt in ‘De buitenhond’ geconfronteerd met een mogelijke misdaad van haar man. Hoe moet ze omgaan met het feit dat ze meer weet dan de buitenwereld en de politie?

Barend worstelt in ‘De briefschrijver’ met zijn passionele aandrang om alle misstanden in zijn omgeving aan de wereld te moeten rapporteren. Hij heeft een gerechtelijk verbod. Wordt hem dat fataal?

Het geheel is sober vormgegeven met een minimum aan decor. De personages komen tot leven door het spel van de acteurs. Dat is de kern van de regie aanpak in de productie. Puur toneel voor de liefhebbers van dat genre, in één ruk van een kleine twee uur.

De acteurs zijn Greet Vos, Johan Koeleman en Marco van Dijk. Het toneelbeeld is van René Maagdenberg en de bewerking en regie zijn in handen van Bart Vaessen.

Het stuk beleeft zijn première in Huistheater De Steenakker op vrijdag 22 oktober 2021 en is vervolgens nog 5 keer te zien in dit intieme theater.

Speeldata:

Vrijdag 22 oktober 2021, 20.15 uur, première

Zaterdag 23 oktober 2021, 20.15 uur

Zondag 24 oktober, 15.00 uur, matinée

Donderdag 28 oktober 20.15 uur

Zaterdag 30 oktober, 20.15 uur

Zondag 31 oktober, 15.00 matinée

 

Toegangsprijs is € 17,50, inclusief kop koffie/thee bij aanvang.

Kaartjes via www.desteenakker.nl. Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5, Haps

Theater De Steenakker neemt de corona maatregelen in acht. Toegang is met de Corona Toegangscheck (vaccinatiebewijs, recente negatieve test 24 uur, herstelbewijs< 6 maanden).