Karrespel met zorgrobot naar Op ’t Hoogveld

OPLOO/ SINT ANTHONIS – Na twee jaar gedwongen pauze door corona pakt wagenspeelgroep Karrespel de draad weer op. Dat gebeurt op zondag 20 november in het verzorgingshuis Op ’t Hoogveld in Sint Anthonis, waar bewoners en hun familieleden worden getrakteerd op Zuster Accu, een lichtvoetig spel over de robotisering van de zorg.

De vraag is wat de razendsnel voortschrijdende technologische ontwikkelingen betekenen voor de zorg. Heeft de mens straks de leiding, of is de robot de mens de baas? Met Zuster Accu wil Karrespel – weliswaar op een lichtvoetige wijze – de bewustwording over het gebruik van de robot in de zorg onder de aandacht brengen en de discussie aanjagen.
In het theaterstuk van de theatergroep uit Oploo draait het allemaal om het dilemma dat zwaar werk weliswaar verricht kan worden door een robot, maar ook over de vraag hoe het dan zit met de menselijke maat? De eigentijdse klucht is geschreven door Henny Lenkens, de regie is in handen van Jet Lenkens.
Het spel, dat circa 25 minuten duurt, wordt op 20 november twee keer gespeeld in Op ‘t Hoogveld, Paulusstraat 1 in Sint Anthonis: de eerste opvoering is om 14.30 uur, de tweede begint om 15.15 uur. Bewoners en hun familieleden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Zie ook www.karrespel.nl.
 
Foto: De zorgrobot verbaast de verpleegkundigen met zijn eigenzinnige optreden.