Jubileumjaar Deurne 1300 in volle gang

Nieuwe folder Deurne 1300 met evenementen en gratis wandelroute
Vers van de pers is de nieuwe Deurne 1300-folder, met informatie over evenementen, exposities en activiteiten die plaatsvinden in het kader van het dertienhonderd jarig bestaan van Deurne.

Inclusief themawandelroute
De folder is inclusief een leuke wandeling door Deurne, de route voert langs bijzondere locaties en exposities die inhoud geven aan het thema Deurne 1300.


Buitenexpositie ‘Deurne 13 keer 100 jaar’ en ‘Kijk nou eens!’
De oudste vermelding van de plaatsnaam Deurne (Durninum) dateert van 721. Deurne bestaat 1300 jaar en dat vieren we. Evenementen en tentoonstellingen die plaats vinden in het kader van Deurne 1300 zijn opgenomen in de nieuwe folder. Zoals de buitenexpositie ‘Deurne 13 keer 100 jaar’, die op 8 juli van start gaat; een tentoonstelling fotoportretten en verhalen van de 13 grootste families in Deurne. En de expositie ‘Kijk nou eens!’ met archeologische vondsten van Hendrik Wiegersma en anderen, die onlangs geopend is in museum De Wieger. Er zijn leuke kinderactiviteiten aan verbonden. Bijzonder zijn ook de lopende tentoonstellingen van ‘Het Tapijt van Deurne, voortborduren op 1300 jaar Deurne’ in de Sint Willibrorduskerk en ‘Keigaaf de Peelrandbreuk!’ bij de Ossenbeemd.

Meer routes om Deurne 1300 jaar te ontdekken
In de folder vind je leuke routetips om Deurne 1300 te ontdekken. Zo zijn er bij de Ossenbeemd twee gratis wandelroutes beschikbaar waarbij je meer te weten komt over de Peelrandbreuk. Door Leef!Deurne zijn een zestal cultuurroutes uitgezet door Deurne en de kerkdorpen. De routes zijn gratis te lopen via de Izi.Travel app. Op www.deurne1300.nl vinden belangstellenden nog meer leuke route-ideeën.

Rondom de Peelrandbreuk
De miljoenen jaren oude breuklijn die dwars door Deurne loopt, spreekt tot de verbeelding. In het kader van Deurne 1300 zijn mooie arrangementen samengesteld om de Peelrandbreuk te ontdekken. Zoals rondleidingen en bezoek aan de Ossenbeemd & boerderij Bijzonder Brabants, een lezing en een fietstocht. Op www.bijzonderbrabants.nl vind je meer info over deze arrangementen.

Vooruitkijken naar 2022.
Het jubileumjaar is verlengd tot de zomer van 2022, omdat een aantal zaken in 2021 door corona geen doorgang konden vinden. In de folder staat een vooruitblik met verwachte evenementen voor 2022. Zoals bijvoorbeeld de Jubileumshow 75 jaar Peelcomedianten, Castle Rally Deurne en Document van overdracht ‘In 4 dagen heen, in één seconde terug’.

De folder Deurne 1300 is gratis verkrijgbaar bij VVV Deurne en op diverse andere locaties in Deurne. Actuele informatie over alle zaken die in het kader van het jubileumjaar worden georganiseerd is eveneens te vinden op www.deurne1300.nl