Joke Abbring nieuwe bestuurder Wonen Vierlingsbeek

Per 1 juni verwelkomt Wonen Vierlingsbeek Joke Abbring als nieuwe bestuurder. Zij volgt Peter Verhoeven op die na acht jaar bij Wonen Vierlingsbeek werkzaam te zijn geweest met prepensioen gaat.

Joke Abbring heeft ruime ervaring in de corporatiesector. Zo heeft zij hogere managementfuncties bekleed bij onder andere Habion en Talis. Daarnaast is zij een ervaren toezichthouder in het sociaal domein. De afgelopen zeven jaar was zij werkzaam bij de HAN University of Applied Sciences. Eerst in de functie van programmamanager Centre of Expertise Krachtige Kernen en daarna als academiemanager Onderzoek en Innovatie bij de Academie Mens en Maatschappij. De benoeming van Joke Abbring per 1 juni 2021 geldt voor een termijn van vier jaar.

“Wonen Vierlingsbeek is een sterk lokaal verankerde woningcorporatie die al 50 jaar garant staat voor goed en betaalbaar wonen in de kernen Vierlingsbeek, Overloon, Maashees, Groeningen, Vortum-Mullem en Holthees. De huurder staat bij Wonen Vierlingsbeek centraal en dat vind ik belangrijk”, stelt Abbring. “De komende jaren ligt er een uitdagende opgave als het gaat om duurzaamheid, leefbaarheid en het als kleine organisatie zorgen voor een blijvende effectieve en efficiënte dienstverlening. Samen met medewerkers, huurders en samenwerkingspartners lever ik graag vanuit het wonen een proactieve bijdrage aan de vitaliteit van de kernen waar Wonen Vierlingsbeek actief is.”

De Raad van Commissarissen en medewerkers van Wonen Vierlingsbeek kijken met vertrouwen uit naar een constructieve en prettige samenwerking met Abbring.