Jenga, klimmuur of stormbaan: waarom eigenlijk?

Introductie Metameer

Stevensbeek/Boxmeer – Eindelijk weer allemaal tegelijk naar school. De leerlingen van Metameer zijn het nieuwe schooljaar begonnen met de introductiedagen. Deze dagen zijn nu extra belangrijk, omdat leerlingen elkaar lange tijd niet gezien hebben in coronatijd. Met spel en gesprekken leren ze klasgenoten, hun mentor(en) en docenten beter kennen en versterken ze de groepsband. Verbondenheid vormt namelijk een belangrijke basis voor leerlingen om zichzelf te ontwikkelen.

Groepsvorming

De introductieperiode zorgt voor een goed groepsgevoel. Dat gevoel was er een tijd niet of anders dan normaal tijdens het thuisonderwijs en hybride onderwijs. Op een fijne, ontspannen manier beginnen leerlingen van Metameer aan een nieuw schooljaar. Geen kamp of survival in de Ardennen maar wel sportief en sociaal bezig zijn. Metameer volgt de RIVM-richtlijnen. Dat betekent dat medewerkers 1,5 meter afstand houden tot de leerlingen. Uitstapjes zijn voorlopig niet aan de orde. Verder blijft de school de extra hygiëneregels toepassen en staan de ramen (en deuren) zoveel mogelijk open.

Mentorgesprekken

Ook voeren leerlingen een eerste kennismakingsgesprek met hun mentor. Leerlingen bespreken hun persoonlijke aandachtspuntjes en stellen leerdoelen vast voor het komend jaar. Zo nodig ondersteunen school en ouders. Want ouderbetrokkenheid is onmisbaar. Als school en ouders samen optrekken, kan een kind zich beter ontwikkelen.