Je kind met een beperking wordt 18 jaar. En dan?

Wat verandert er als je kind met een (verstandelijke) beperking voor de wet volwassen wordt. Daarover organiseert MEE De Meent Groep een informatiebijeenkomst op donderdag 30 juni 2022 van 19.30 tot 21.00 uur. De bijeenkomst voor ouders is bij Bibliotheek Boxmeer, Raetsingel 1. Meedoen is gratis. Meld je zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 juni aan op de website van de bibliotheek via deze link is.gd/FuY9eG

Als een kind met een (verstandelijke) beperking 18 jaar wordt, verandert er van alles. Het kind is voor de wet volwassen. Het mag zelfstandig beslissingen nemen en is daar ook verantwoordelijk voor. Hoe ga je daar als ouders mee om? Met welke wetten en financieringsvormen krijg je te maken? Misschien is een andere woonsituatie wenselijk. Het zit het met school en het vinden van werk?

Een antwoord op je vragen

Een antwoord op deze en andere vragen geeft o.a. Harm Wijnhoven, cliëntondersteuner bij MEE De Meent Groep. Ouders krijgen praktische informatie en worden meegenomen in het verhaal van een ervaringsdeskundige. Er is ruimte om in kleine groepjes dieper in te gaan op vragen. Na deze bijeenkomst zijn ouders beter voorbereid op de wettelijke volwassenheid van hun kind.

MEE De Meent Groep

Gewoon meedoen met een beperking. Soms is daar hulp bij nodig. MEE De Meent Groep biedt informatie, advies en hulp op maat. Gratis en zonder verwijzing.