JBN aikidofestijn met o.a. Pierre Geraedts

Aanstaande zondag 26 januari wordt voor de vijfde keer het JBN aikidofestijn georganiseerd op Sportcentrum Papendal. Tijdens het JBN aikidofestijn worden op verschillende matten lessen georganiseerd in drie stijlgroepen: aikibudo, aikido en ki-aikido. De lessen worden gegeven door diverse hoog gegradueerde leraren, waaronder Pierre Geraedts (7e dan) uit Katwijk aan de Maas.

De inmiddels 81-jarige Geraedts geeft nog drie keer per week met veel plezier aikido les. Op zijn veertiende begon Pierre met judo en dat heeft hij volgehouden tot zijn 65e levensjaar. Pierre zijn vele ervaringen in Japan hebben grote invloed op hem gehad. Tegenwoordig volgt Pierre vooral Fakakusa shihan in Thailand en geeft hij zelf stages op uitnodiging. Pierre is achttien jaar voorzitter geweest van de Nationale Commissie Aikido van de JBN en acht jaar voorzitter van de Europese Aikido Federatie. Daarnaast is Pierre in 1998 door de JBN benoemd tot lid van verdienste.

Het JBN aikidofestijn is een dag voor alle aikidoliefhebbers in Nederland en wordt georganiseerd door de nationale aikidocommissie van Judo Bond Nederland. Vanaf 10.00 uur gaat het evenement van start op Papendal in Arnhem. De organisatie verwacht net als voorgaande jaren tussen de 150 en 200 deelnemers te verwelkomen.