Jack Poels geeft twee concerten in Schouwburg Cuijk

Met de nieuwe versoepelingen in het verschiet, mag Schouwburg Cuijk in juni eindelijk weer haar deuren openen.Om dit stille jaar toch feestelijk af te sluiten, treedt Jack Poels maandag 28 juni op met een intiem concert. Hierin zingt hij akoestische luisterliedjes van zijn tweede solo-album. De kaartverkoop start woensdag 26 mei.

Na 35 jaar Rowwen Hèze bracht Jack Poels in 2020 zijn eerste solo-album uit, die zeer positief onthaald werd door de pers. Zo noemde OOR het album ‘wonderschoon’ en volgens het AD is het album ‘een warme kruik in koude dagen’.

In het nieuwe jaar gaat zijn reis verder. ‘Straks’, de nieuwe single van Jack Poels, gaat over een wandeling door de invallende duisternis, waarin de hoofdpersoon zich voorstelt dat er net zoveel sterrenstelsels zijn als dat er op aarde mensen rondlopen. “Iedereen heeft zijn eigen sterrenstelsel, waarin hij of zij zijn eigen hoofdrol speelt”, aldus Jack. Een troostende gedachte in deze bijzondere tijd.

Jack Poels wordt bij dit nieuwe concert wederom bijgestaan door Jan Hendriks (Doe Maar) en Bart Jan Baartmans. Jack: “We gaan samen wandelen door het dorp, door de verwondering, de schemering, de verandering.” Geen polka of tex-mex, maar melancholie en weemoed; akoestische luisterliedjes van een man met een gitaar en een verhaal.

Jack Poels treedt maandag 28 juni op voor dertig gasten om 19.00 en om 21.00 uur. Bij voldoende belangstelling komen er dinsdag 29 juni twee concerten bij. Kaartverkoop en informatie op schouwburgcuijk.nl.