Iris Hond speelt de muziek van Einaudi

Ludovico Einaudi, bekend van de film Intouchables, maakt pianomelodieën om bij weg te dromen.

Zijn muziek is nu te horen in een unieke samenwerking tussen pianiste Iris Hond en strijkorkest Kamerata Zuid. Na tien uitverkochte concerten in Het Concertgebouw Amsterdam maken ze nu samen een tournee door het land, waarbij ze vrijdag 24 september in Schouwburg Cuijk staan.

De eigenzinnige Iris Hond heeft zich door de jaren heen bewezen als artieste van wereldniveau. Ze is niet alleen bekend door haar duizelingwekkende pianospel maar weet ook mensen over de hele wereld te inspireren en ontroeren met haar altijd persoonlijke shows.

Ook de muziek van Einaudi, die haar en zoveel andere mensen keer op keer raakt, weet ze op haar eigen manier over te brengen. De waardering voor elkaars werk is wederzijds, want Einaudi laat zich lovend uit over haar muzikale talent: “One of the most beautiful performances of my music.”

In september staat een unieke tour gepland langs de grote Nederlandse theaters. Voor deze gelegenheid speelt Iris niet solo, maar met strijkorkest Kamerata Zuid. Verwacht van dit orkest geen loutere begeleiding: dit orkest speelt letterlijk en figuurlijk met klassieke muziek. De nieuwe arrangementen en de afwisseling met Iris’ eigen nummers maken van deze tour dan ook een unicum.

Ludovico Einaudi

Pianist en componist Ludovico Einaudi is een fenomeen. Wereldwijd genieten miljoenen mensen van zijn intense pianomelodieën. Met de soundtrack van de filmhit Intouchables brak Einaudi door bij het grote publiek. Zijn albums verkopen in enorme aantallen, zijn nummers zijn vele miljoenen keren gestreamd en concerten zijn steevast in korte tijd uitverkocht.

Strijkorkest Kamerata Zuid

Kamerata Zuid wil stimuleren dat de muziek van nú minstens zo belangrijk is als de canon van de klassieke muziek. Enerzijds door samen te werken met (inter)nationale artiesten en zo een groot publiek te bereiken en te enthousiasmeren voor klassieke muziek.

Anderzijds door projecten te ontwikkelen waarbij de artiest van nú samenkomt met de klassiek componist, om zo te komen tot nieuwe muziek: een Concerted New Sound. Dus geen drummer, band en een strijkersbegeleiding als decor maar het orkest als bepaler van een klassieke sound, kleur en ritme. Wat het orkest ook uitvoert: mens én muziek met elkaar verbinden, dat is steeds het eindresultaat.

Iris Hond & Kamerata Zuid spelen Einaudi is vrijdag 24 september te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten en informatie op schouwburgcuijk.nl

Video: https://youtu.be/LZP6xVhcPoY