Inzamelactie rolstoelauto Maashees

Mobiliteit is een groot goed. Het is makkelijk dat je ergens naar toe kunt wandelen, de fiets kunt pakken of de auto, even naar een verjaardag van familie of vrienden, dit zijn allemaal zaken die voor de meeste mensen vanzelfsprekend zijn. Maar dit geldt niet voor iedereen. Degene die in een rolstoel zitten worden behoorlijk beperkt in hun mobiliteit en vrijheid, korte afstanden zijn nog wel af te leggen, maar als het grote afstanden zijn, wordt dit al een stuk lastiger. Je kunt een busje huren, een (rolstoel)taxi nemen of je kunt met heel veel moeite vanuit de rolstoel in de auto komen, zoals elk dorp hebben we ook enkele mensen die in een rolstoel zitten, zowel jong als oud. Ook gezien de kosten hierin lopen voor deze mensen hoog op, en gezien men vaak ook in hun inkomsten zakken door deze omstandigheden wordt men beperkt op vele fronten.

Ook de zorg heeft de laatste jaren veel moeten inleveren, personeel is lastig te vinden, en het financiële potje van de overheid is niet toereikend genoeg, we zien dit vaak met lede ogen aan, Daarom hebben we met een groepje mensen uit Maashees een actie bedacht.

We willen geld in gaan zamelen om een auto te kopen voor het dorp, welke zo ingericht kan worden, dat degene met een rolstoel van achter uit de auto ingereden kan worden.
De rolstoelgebruiker kan deze auto niet zelf besturen, daar is nog wel iemand anders voor nodig, maar dit zal de mobiliteit en vrijheid van de rolstoelgebruiker behoorlijk verbeteren, het “mes” snijdt hier aan 2 kanten, de zorg wordt ontlast en de kosten worden aanzienlijk minder voor de mensen die gebruik van “moeten” maken ven extern vervoer, en men kan weer overal naar toe, zoals wij het zelf gewend zijn om dagelijks te doen.

Deze rolstoelauto is te besturen als een gewone auto en zal voor iedere rolstoelgebruiker in het dorp beschikbaar zijn.

Op zondag 5 juni, 1e pinksterdag gaan we vanaf 16.30 uur openen met een sterkste man / groepswedstrijd, op het dorpsplein bij de kerk

In combinatie met een dorpsbarbecue wordt er een diensten / goederenveiling georganiseerd. Alle opbrengsten van deze middag en avond worden toegeschreven aan deze actie.
Naargelang het geld wat binnenkomt zal er een goede gebruiksvriendelijke auto gekocht worden. Dit zullen we dan na de zomervakantie presenteren.

Een nieuwe rolstoelauto kost ongeveer 40.000 euro.