Inwijding tweede kwarTAAL-dichter

Karin Wildenberg, de eerste kwarTAAL-dichter van taalcollectief De Kneep en BiblioPlus, kreeg de afgelopen maanden een breed podium voor haar gedichten. In alle bibliotheekvestigingen waren posters met haar gedicht ‘Dansen’ te zien en konden gratis postkaarten met dat gedicht meegenomen worden. Verder verschenen haar kwarTAAL-gedichten in kranten en op diverse websites en sociale media.

Maar haar tijd zit er bijna op. Op 1 april overhandigt zij de dichterspen aan haar opvolger Peter Verstraten. Hij zal in het tweede kwartaal elke maand een nieuw gedicht publiceren. Te beginnen met een gedicht rond het thema ‘Buiten’. Dat thema staat deze maanden centraal bij BiblioPlus.

Dicht mee met Peter Verstraten

Iedereen met maar een beetje dichtersbloed wordt uitgenodigd om een (of meer) gedicht(en) te schrijven over datzelfde thema ‘Buiten’. Je kunt ze opsturen naar redactie@dekneep.nl of inleveren bij je eigen BiblioPlus-vestiging.

De inzendingen worden in het zonnetje gezet aan het einde van Peters kwarTAAL-dichterschap. Zoals ook de inzendingen van het afgelopen kwartaal (met als thema ‘Passie’) ten gehore worden gebracht wanneer Peter op 1 april de dichterspen van Karin doorgegeven krijgt.

Dat belooft een mooie poëzie-manifestatie te worden.
Wilt u daarbij aanwezig zijn? Het vindt plaats op vrijdag 1 april in de bibliotheek van Mill van 15.00 tot 16.00 uur.