Interactieve lezing over het puberbrein

De puberteit kan een hoop onzekerheid en verwarring met zich meebrengen.

Voor pubers zelf, maar ook voor hun ouders. Want hoe ga je om met een kind dat zich de ene keer heel volwassen gedraagt en de andere keer juist niet? Het gedrag van pubers kan voor een groot deel verklaard worden door de ontwikkeling van hun hersenen. Op donderdag 11 november verzorgt de Hersenstichting een interactieve lezing over het puberbrein.

De volledige ontwikkeling van de hersenen is een intensief proces dat al ver voor de geboorte begint en doorloopt tot tenminste het 25e levensjaar. In de puberteit maakt die ontwikkeling een cruciale fase door. In deze fase is de communicatie tussen verschillende hersengebieden nog niet in balans. Bovendien verandert hun slaappatroon, ook als gevolg van de ontwikkeling van hun hersenen. Daarbij zijn er verschillende hersenaandoeningen die juist in de puberteit tot uiting kunnen komen.

U krijgt door voorlichtster Dieuwke Aberson van de Hersenstichting tijdens de lezing ‘Puberhersenen in ontwikkeling’ meer inzicht over wat er gebeurt in de hersenen van pubers. Ook ontvangt u praktische tips die u kunnen ondersteunen. Deze lezing is onderdeel van de reeks Breincolleges van BiblioPlus.

Bibliotheekleden hebben gratis toegang tot de lezing. Niet-leden betalen €2,50.
Graag vooraf aanmelden via www.biblioplus.nl of aan de balie van één van de bibliotheekvestigingen.

Lezing: ‘Puberhersenen in ontwikkeling’, donderdag 11 november, 20.00 uur. Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1 (in de Weijer).

www.biblioplus.nl