Inschrijving Alternatieve 4-daagse Oploo gesloten

OPLOO – De belangstelling voor deelname aan de Alternatieve 4-daagse van Oploo is groot. Om de wandeltocht ‘coronaproof’ te kunnen houden, heeft de organisatie besloten om de inschrijving te sluiten. Wandelaars die zich de afgelopen weken hebben aangemeld, zijn van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juli welkom op de startlocatie in Oploo. 

De deelnemers aan het kleinschalige wandelevenement hebben kunnen kiezen uit dagafstanden van 30, 20 of 10 km per dag. Voor elke dag heeft de initiatiefgroep intussen nieuwe routes uitgezet, die door de groene omgeving van Oploo en zijn buurdorpen voeren. Er wordt vooral gewandeld over ‘verkeersluwe’ wegen. Wandelaars die 10 km lopen hebben dagelijks één locatie voor koffie, thee of fris, voor deelnemers van de 20 en 30 km zijn er twee of drie pauzeplaatsen.

Dagduidingen

Zoals dat ook bij de grote 4-daagse van Nijmegen het geval is, heeft de organisatie van de Oploose variant elke dag benoemd. Dinsdag 20 juli is de ‘Dag van Overloon/Vortum-Mullem’, woensdag 21 juli de ‘Dag van De Rips/Bronlaak’, donderdag 22 juli de ‘Dag van Mill/Ledeacker’ en vrijdag 23 juli de ‘Dag van Landhorst/Westerbeek’. Uiteraard lopen deelnemers met dagafstanden van 20 en 10 km hierbij verkorte trajecten. 

Bloktijden

Begin- en eindpunt van de Alternatieve 4-daagse is Koffiehuus Ons Moe aan de Grotestraat 10A in Oploo. Om drukte op de startlocatie en pauzeplaatsen te vermijden, heeft de organisatie besloten om voor de start bloktijden in te stellen. Wandelaars die 30 km lopen, starten tussen 7.00 en 8.00 uur, deelnemers aan de 20 km tussen 8.00 en 9.00 uur, terwijl de 10 km lopers tussen 9.00 en 10.00 uur vertrekken. De deelnemers ontvangen daags voor elke wandeldag per mail een routebeschrijving. Voor meer informatie bel Piet Bruisten (06-23195493) of Henny Lenkens (06-13818526).

FOTO

Tijdens de alternatieve 4-daagse van Oploo is Koffiehuus Ons Moe dagelijks het begin- en eindpunt van de wandelroutes.