Inschrijven Raamvallei Duomarathon vanaf zaterdag 1 februari

Belangstellende duo’s kunnen zich vanaf zaterdag 1 februari 12.00 uur weer inschrijven voor de Raamvallei Duomarathon.

Deze zesde editie staat op zondag 27 september op het programma en het belooft weer een bijzonder mooie, gezellige en sportieve editie te worden die ongetwijfeld snel uitverkocht zal zijn. “Elk jaar horen we na de Duomarathon van toeschouwers dat men volgende keer ook deel wil nemen,” vertelt Danielle Kremers. Zij is voorzitter van de organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill. “Maar ook deelnemers geven steevast aan volgende keer weer mee te doen, maar we hebben elke editie maar ruimte voor 250 duo’s. Het is dus zaak tijdig in te schrijven.” En dat kan op 1 februari vanaf 12.00 uur via www.raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven

 

Begin 2014 is het idee voor de Duomarathon ontstaan binnen Ontdek Mill in samenwerking met het Verrassend Platteland van Cuijk. In september van dat jaar werd de eerste editie georganiseerd en stonden er 66 duo’s aan de start. Dankzij de inzet van vele, sportieve enthousiastelingen is het uitgegroeid tot een begrip onder duomarathon-liefhebbers uit het hele land. Vandaar dat de edities van de laatste jaren ook binnen enkele dagen na de start van inschrijven waren volgeboekt. En naar verwachting zal dat voor deze zesde editie niet anders zijn.

 

Voor wie het begrip ‘duomarathon’ nog niet kent, legt Danielle het uit: “De Raamvallei Duomarathon staat voor een combinatie tussen hardlopen, fietsen en genieten. De duo’s beschikken samen over één fiets en wisselen elkaar op het traject af. Zo leggen zij samen ruim 42 kilometer af door de prachtige Raamvallei (Land van Cuijk). Het overwegend onverharde parcours is zeker niet het makkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Onderweg geniet je niet alleen van de prachtige natuur, maar ook van heerlijke proeverijen, optredens en de Brabantse gezelligheid. En dat allemaal op fraaie locaties.” 

De Duomarathon start bij Landgoed De Barendonk aan de Millseweg in Beers en gaat vervolgens langs boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de Raamvallei. “Paden die anders gesloten zijn, ontdekken we nu. En natuurlijk zijn er de nodige verrassingen onderweg. De marathon eindigt na ruim 42 kilometer weer op Landgoed de Barendonk. Daar worden deelnemers traditiegetrouw als ware kanjers binnengehaald, met muziek, rode loper, ereboog en champagne.”

 

Volgens Danielle draait het bij de Raamvallei Duomarathon vooral om genieten. “Van de natuur, de gezelligheid, het sportieve- en sociale aspect en natuurlijk van de beleving van het gebied. Het gaat dus niet om de tijdswaarneming of wie er als eerste binnen is. Iedereen krijgt voldoende tijd om het parcours af te leggen en daarbij stil te staan bij al het lekkers en de optredens.” 

 

Inschrijven kan via www.raamvalleiduomarathon.nl/inschrijven en www.inschrijven.nl

Kosten bedragen 75,- euro per duo. Er is plek voor maximaal 250 duo’s.

Foto: Kristel Beelen Mooi & Mooi Fotografie