Open podium over Positief opvoeden met aandacht voor jezelf.

Jeugdspecialist en ouderbegeleider Emmy Colijn vertelt op donderdag 15 september in Bibliotheek Cuijk over de kracht van positief opvoeden. Over hoe aandacht voor jouw welzijn, positieve invloed heeft op de ontwikkeling van je kinderen. Inzicht in de gouden verbinding tussen geluk in je gezin en je eigen geluk

Jeugdspecialist en ouderbegeleider Emmy Colijn is ruim 15 jaar werkzaam binnen verschillende facetten van de jeugdhulpverlening, waarin zij altijd met kinderen en ouders heeft gewerkt.
Binnen haar rol als professional en binnen haar rol als moeder ontdekte zij de kracht van positief opvoeden. De essentiële ingrediënten die effectief en positief bijdragen aan de band met je kind, ontwikkeling van je kind en sfeer binnen je gezin. Hiernaast is er een onmisbare pijler: het eigen geluk en welzijn van jou als ouder.

Uit onderzoek blijkt dat jouw welzijn directe invloed heeft op de ontwikkeling van je kinderen.
Door aandacht te geven jezelf; aan jouw behoefte en geluk, kan je de ouder zijn die je wil zijn.
Het is onlosmakelijk aan elkaar verbonden, het versterkt elkaar positief.

Positief opvoeden, positieve communicatie en zelfzorg zijn hippe termen die je vaak hoort.
En tegelijkertijd roept het vragen en reacties op: ‘Is positief opvoeden alleen maar complimenten geven?’ ‘Hoe geef je grenzen binnen positief opvoeden?’ ‘Zelfzorg klinkt wat soft, daar heb ik toch geen tijd voor?’ ‘Eerst het geluk van mijn kinderen, hierna komt mijn geluk wel’.
De waarheid is dat er grote kracht schuilt in positief opvoeden, het is bewezen effectief.
Hiernaast geeft zelfzorg energie om de zorg voor je kinderen te dragen. Geen korte oplaadmomenten om alle ballen in de lucht te houden, maar structureel ruimte voor je eigen geluk, op een manier die bij jou past. Het geeft ruimte en balans, en dát werkt door in je opvoeding en gezin.
Het is de persoonlijke passie en missie van Emmy om als ouderbegeleider gezin en eigen geluk aan elkaar te verbinden.

Tijdens een informeel open Podium op donderdag 15 september 20.00 uur in de bibliotheek van Cuijk gaat Emmy dieper in op positief opvoeden, met aandacht voor jezelf. De gouden verbinding tussen geluk in je gezin en je eigen geluk. Het zal een informatieve avond zijn met inspiratie voor het dagelijkse gezinsleven. Een interactieve bijeenkomst met ruimte voor gesprek en antwoord op je vragen. Tips voor boeken die onmisbaar zijn binnen dit thema, en praktische inzichten die je direct mee kan nemen en toepassen. Nieuwsgierig en benieuwd wat dit kan opleveren voor jou en je gezin? Wees van harte welkom!

Kaartjes kosten €2,50. Bibliotheekleden hebben gratis toegang. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.biblioplus.nl/agenda of aan de balie van één van de bibliotheekvestigingen.

Bijeenkomst Positief Opvoeden met aandacht voor jezelf, donderdag 15 september, 20.00 uur
Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64.
www.biblioplus.nl