Informatiemiddag Millsveld voor professionals, jonge mensen met dementie of NAH en mantelzorgers

Millsveld biedt activiteiten en werkzaamheden op maat voor mensen met dementie of NAH op jonge leeftijd. Het gebouw, de werkwijze en de ondersteuning is specifiek gericht op mensen tussen de 40 en 67 jaar oud. 

Om meer informatie te geven over Millsveld en om laagdrempelig te laten zien wat we doen organiseren we op 24 september een informatie middag voor professionals, jonge mensen met dementie of NAH en mantelzorgers. 

Bezig blijven en onder de mensen zijn is ontzettend belangrijk. Als je dementie of NAH krijgt op jonge leeftijd dan vallen er veel dingen weg: werken lukt niet meer, de sociale contacten worden minder en het is lastig om zelf dingen te ondernemen en te plannen. Maar ondanks de ziekte kan er juist nog wel heel veel. Mensen blijven lichamelijk fit, voelen zich beter, kunnen weer gezellig een praatje maken en zijn nuttig bezig. Ook is het voor de familie, waar vaak nog jonge kinderen aanwezig zijn, fijn dat ze even ontlast worden en dat ze weten dat de deelnemer op een fijne en veilige plek is. Deelnemers voelen zich hier veilig omdat fouten maken niet uitmaakt.

Millsveld heeft niet de uitstraling van een dagbesteding. Het gebouw is modern ingericht. Er zijn werkbanken waar mensen bijvoorbeeld houtbewerking, reparaties, glas in lood of fietsonderhoud kunnen doen. Er is een gedeelte om creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld schilderen of mozaïeken en een kantine waar gezellig koffie gedronken kan worden. Rondom het gebouw zijn verschillende tuinen, boomgaarden en dieren aanwezig. 

Belangrijk is dat er geen dingen onnodig uit handen worden genomen. Deelnemers, medewerkers en vrijwilligers werken als 1 team en er is geen onderscheid tussen elkaar.


Datum: 24-09-2021
Tijd: Inloop tussen 13.30 – 16.30

Aanmelden verplicht via info@millsveld.nl 

 

Kijk voor meer informatie op www.millsveld.nl