Informatiebijeenkomsten Sterk Techniekonderwijs voor bedrijven

Scholen, vakopleidingen, het mbo en het bedrijfsleven in het Land van Cuijk en Noord-Limburg slaan de handen ineen en werken samen aan de versterking van techniekonderwijs. Met als doel: meer middelbare scholieren laten uitstromen naar het technisch vervolgonderwijs.

In de maand september kunnen bedrijven een informatiebijeenkomst bijwonen over het project Sterk Techniekonderwijs (STO). De avond begint om 19.00 uur en sluit af om 21.00 uur. Bedrijven melden zich aan bij de locatie waar zij de bijeenkomst willen bijwonen. Het programma van alle bijeenkomsten is gelijk. Op de website van de betreffende locatie staat meer informatie over de aanmeldprocedure.

Informatiebijeenkomsten voor bedrijven

Woensdag 16 september            Elzendaalcollege Gennep            Stiemensweg 40, Gennep www.elzendaalcollege.nl

Dinsdag 22 september                  Metameer Stevensbeek                              Stevensbeekseweg 8a, Stevensbeek www.metameer.nl

Donderdag 24 september           Metameer Boxmeer                      Stationsweg 5, Boxmeer www.metameer.nl

Maandag 28 september               Merletcollege Mill                           Langenboomseweg 3, Mill www.merletcollege.nl

Waarom STO?

De behoefte aan goed technisch geschoolde mensen in de regio blijft groeien. Ook in onze sterk veranderende wereld is de vraag naar techniek groot. Om de vakmensen van de toekomst in huis te halen, is nu actie nodig. Samen met het bedrijfsleven, het mbo en de opleidingsbedrijven gaan de deelnemende scholen regionaal technieklessen verzorgen in een innovatieve technische leeromgeving. Daarnaast wordt gewerkt aan een regionale stagebank waar bedrijven betekenisvolle stages en bedrijfsbezoeken kunnen aanbieden. Samen jongeren inspireren en verleiden voor een toekomstige baan in de techniek.

Fotobijschrift: Gezamenlijk jongeren inspireren en verleiden voor een toekomst in de techniek.

2015. Schoolbrochure Merletcollege. Grave, Cuijk, Mill.
Foto: Allard Willemse

2015. Schoolbrochure Merletcollege. Grave, Cuijk, Mill.
Foto: Allard Willemse