Informatiebijeenkomst Mantelzorg en Persoons Gebonden Budget 

Op woensdagavond 1 juli 2020 organiseert het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk een online informatiebijeenkomst voor mantelzorgers over het Persoons Gebonden Budget (PGB).

Met een PGB kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben deze zelf regelen. Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers kunnen uit een PGB worden betaald. Mensen met een pgb ontvangen hun budget, afhankelijk van hun zorgvraag, uit één van de vier volgende wetten: de Jeugdwet (via de gemeente), de Wmo (via de gemeente), de Wlz (via het zorgkantoor) en de Zvw (via de zorgverzekeraar)

Een voorlichter van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een PGB, vertelt over wat een PGB inhoudt, wat er in de praktijk bij komt kijken en welke mogelijkheden het kan bieden voor mantelzorgers en hun naasten. Er is ook ruimte voor vragen.

De bijeenkomst vindt online plaats op 1 juli 2020 via het programma Zoom van 19.00 tot 20.00 uur. Toegang is gratis. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar, vol = vol. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een link om de bijeenkomst te kunnen bijwonen. Ook ontvang je dan meer uitleg over hoe je met het programma Zoom kunt meedoen. Voor meer informatie en aanmelding neem je contact op met Centrum Mantelzorg Mantelzorg Land van Cuijk via 0485-846739 of info@mantelzorglvc.nl.