Indie-herdenking 2021 in teken van het eten en gastvrijheid.

De bevrijding van het Koninkrijk is live te volgen bij Omroep Land van Cuijk.

Op zondag 15 augustus herdenken we de bevrijding van het Koninkrijk der Nederlanden. In Grave is de herdenking in handen van Stichting Indie Herdenking Grave. Sinds vorig jaar is Evy Boer-De Wit de voorzitter van de stichting. ‘Het thema van deze herdenking is ‘Eten verbindt’. aldus de voorzitter. ‘We weten allemaal welke rol het eten speelde en speelt in de Indische gezinnen. Als er mensen binnen kwamen aten die gewoon mee. Samen eten is een teken van verbinding. Samen lekker eten hoorde bij de manier van leven’.

Tijdens de herdenking komt vanwege de Corona maatregelen een klein groepje bijeen bij de plaquette op het Torenplein in het centrum van Grave. Met Indische muziek op de achtergrond zal om 19 uur een welkomstwoord gesproken worden door Charley Woesthoff namens de Stichting Indië-Herdenking. Daarna volgt voorzitter Evy Boer-De Wit, waarna er muziek is door Abdulla Baadilla. Om 19.15 uur spreekt de Graafse burgemeester Toon van Asseldonk, die een uitnodiging om naar de Nationale Herdenking in Den Haag heeft laten liggen om in Grave aanwezig te kunnen zijn. Om 19.25 uur speelt Harry Reffeltrath de Last Post, gevolgd door twee minuten stilte.

Om 19.30 uur is er een speciale bijdrage door iemand van de derde generatie. Om 19.40 uur worden er bloemen gelegd door burgemeester en wethouders en de Stichting, ondersteund door Indische muziek. Om 19.50 uur is er een toespraak door Ellen van Lent, waarna om 20 uur het Wilhelmus klinkt. De herdenking wordt afgesloten door Charley Woesthoff en een klein defilé langs de plaquette. Ook hierbij is weer Indische muziek te horen van muzikant Abdulla Baadilla.”

De uitzending is op zondag 15 augustus van 18.45 tot 20.00 uur.

Meer weten of in contact komen met de organisatie van dit evenement? Dat kan via peter@0486tv.nl

Het programma is te volgen via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475, het radiokanaal 915, de FM frequenties en streaming via de website: www.omroeplandvancuijk.nl——