Hoe verdienen we goed geld ?

In gesprek over de toekomst van het ondernemen tijdens VPRO Tegenlicht Meet Up.

Woensdag 10 november organiseren BiblioPlus en De Weijer Boxmeer een VPRO Tegenlicht Meet Up, die deze keer in het teken zal staan van de aflevering ‘Goed geld verdienen’. De uitzending start om 19.30 uur op het grote doek. Onder leiding van gespreksleider Tom Verstappen wordt de uitzending – vanaf ongeveer 20.15 uur – besproken met een aantal interessante initiatiefnemers uit onze regio. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd.

Het aandeelhouderskapitalisme krijgt de laatste jaren groeiende kritiek. De coronacrisis zorgde voor extra ophef, toen winstmachines zoals Booking ineens hun hand ophielden bij de overheid voor financiële steun. Hoe kan het anders? Een groeiende groep ondernemers experimenteert. Zij vinden dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren aan de samenleving en de planeet. De sociale en duurzame missie van het bedrijf hoort centraal te staan, niet maximaal economisch gewin. In deze VPRO-Meetup gaan we op zoek naar de toekomst van ondernemen. Hoe verdienen we goed geld?

Het Land van Cuijk en Maasduinen kent veel ondernemers. Hoe kijken zij aan tegen sociaal en duurzaam ondernemen? Waar kan het beter en hoe kan het anders? Wat wil de consument eigenlijk? Onder andere sociaal entrepreneur Mark Hillen, een vertegenwoordiger van de Rabobank en Petra van Schayik van Compumatica gaan met het publiek in gesprek.

Nieuw zijn de genodigde aanjagers in het publiek. Ondernemers uit de regio zullen bijdragen aan de discussie. Jouw bijdrage is ook van harte welkom!

Nieuwsgierig geworden? In verband met de geldende coronamaatregelen en RIVM-adviezen is aanmelden verplicht en zijn er maximaal 60 plaatsen beschikbaar. Meld je daarom snel aan via www.biblioplus.nl. Toegang voor bibliotheekleden is gratis, niet-leden betalen €2,50. Bij binnenkomst, volgens de richtlijnen voor de theaters, is een coronacheck noodzakelijk.