Het nieuwe Vivara najaarsmagazine is uit!

Vivara brengt deze week het najaarsmagazine uit

Dit magazine staat vol nieuwe producten, aanbiedingen, tips en inspiratie om ook in de herfst en winter de tuin diervriendelijk in te richten.

Of je nu een balkon, grote of kleine tuin hebt, er is altijd een manier om de dieren te helpen. In de Vivara webshop (www.vivara.nl) zijn ruim 1.600 passende producten te vinden, waaronder voer, voedersilo’s, voederhuisjes en nestkasten. Wat is er zoal nieuw of in de aanbieding dit seizoen?

Green+ vogelvoer

Het Vivara-assortiment is uitgebreid met twee nieuwe voersoorten die uitsluitend biologisch geteelde ingrediënten bevatten. Dit betekent dat er bij de teelt geen gebruik is gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Biologisch geteelde ingrediënten zijn puur en van de hoogste kwaliteit. Daardoor krijgen vogels met elke hap direct de juiste voedingsstoffen binnen en kun je er zeker van zijn dat je met dit voer een positieve keuze voor het milieu maakt. Green+ Puur is een voedermix die bestaat uit calorierijke zonnebloemkernen. Doordat alle schillen zijn verwijderd, blijft de voederplek schoon. De Green+ voedertafelmix is een gevarieerde mix. Bij elke vogel is wel een ingrediënt favoriet. Verkrijgbaar vanaf € 12,99 voor 2,5 kg.

Grote bonte specht in beeld

Een van de tuinvogels die het meest tot de verbeelding spreekt is de grote bonte specht. Met een lengte van 23 tot 26 cm, gewicht van 60 tot 110 gram en het bont gekleurde verenkleed is hij een mooie, opvallende verschijning. Wist je trouwens dat je het mannetje kunt herkennen aan de rode vlek in zijn nek? Deze heeft het vrouwtje namelijk niet. In haar nieuwe magazine vertelt Vivara je nog veel meer over deze roffelaar en krijg je tips over hoe je de grote bonte specht in je tuin mag verwelkomen. Dit kan komend seizoen bijvoorbeeld extra voordelig met de Spechtenbistro enkel, een vetbokhouder die nu niet € 12,99 maar € 9,99 kost. Vul deze met een vetblok met insecten en de specht zal er van smullen.

Geschenkartikelen

In het Vivara najaarsmagazine is weer volop ruimte voor geschenkartikelen met oog voor de natuur. Zoals de theedoeken, het serviesgoed en de wenskaarten bedrukt met de prachtige illustraties van natuurtekenaar Myrte. Of het productassortiment van Elwin van der Kolk – de Nederlandse bioloog en natuurschilder –  dat is uitgebreid met onder andere papierwaren, theedoeken en bamboe serviesgoed. De kleinste natuurvrienden worden verrast met prachtige dierenknuffels, nestkastbouwpakketten en boetseerklei om zelf vogelsnacks te kunnen maken.

Help ook andere tuindieren

Onze tuinen worden steeds vaker bezocht door inheemse zoogdieren en insecten, op zoek naar voedsel en beschutting. Zo ook de eekhoorn, die zich in deze tijd van het jaar voorbereidt op de winter. In tegenstelling tot wat veel mensen denken gaat dit boeiende diertje niet in winterslaap. Om de winter goed door te komen eet hij nu wel extra veel om een vetreserve op te bouwen en verstopt hij voedsel in de grond of in boomholtes. Interessant feitje: eekhoorns vinden niet alle voedselvoorraden terug en dragen daarmee bij aan de verspreiding van verschillende planten. In het Vivara najaarsmagazine vind je nog veel meer informatie over deze kleine acrobaat.

Magazine aanvragen

Het nieuwe Vivara najaarsmagazine is gratis aan te vragen via: www.vivara.nl/gratis-catalogus-nl.
Wil je liever papier besparen? Bekijk dan de online versie van het magazine via: https://www.vivara.nl/media/flipbook/2020/autumn/NL/index.html