Herhaling Taal aan de Maas, het taalfestijn, bij Omroep Land van Cuijk TV

“Wij willen met Taal aan de Maas het lokale taaltalent en alles wat met taal te maken heeft onder de aandacht brengen”

 

Schrijverscollectief de Kneep organiseert in elke gemeente in het Land van Cuijk een Taalfestijn. In de gemeente Mill en Sint Hubert vond dit evenement zaterdagavond 12 juni vanaf 20.30 uur plaats.
Omroep Land van Cuijk zend de herhaling van het Taalfestijn zaterdagavond 19 juni om 20:30 uur nogmaals uit.
 
“Het idee van Taal aan de Maas is ontstaan toen wij de ontwerpprocedure zagen van de gemeente Land van Cuijk,” vertelt Willem van Beek. Hij is voorzitter van schrijverscollectief de Kneep uit deze regio. “Het viel ons op dat cultuur in dat plan nauwelijks aan bod kwam. Daar hebben we toen ook op gereageerd en eigenlijk wilden we nog een soort alliantie oprichten met allerlei culturele organisaties. Maar door corona was dat allemaal lastig. Daarom hebben we besloten om ons nu niet sterk te maken voor het grote culturele gebeuren, maar klein te beginnen met hetgeen wij nu doen en dat is aandacht vragen voor taal.”
 
De editie van dit taalfestijn in de gemeente Mill en Sint Hubert is in de vorm van een televisieprogramma gegoten.
 
Corné Kremers praat in deze uitzending met o.a. de internationaal bekende schrijfster Lot Vekemans uit Langenboom, met Geurt Franzen over de Houdoe boeken die later dit jaar per gemeente verschijnen, met Puck Senders van BiblioPlus over het belang van (voor)lezen en ook zullen Ingrid Wientjens en Rob Willemse van de theater- en filmcommissie van Myllesweerd een toelichting geven op het nieuwe seizoen. Daarnaast schuiven ook Willem van Beek en Marco van de Plasse van schrijverscollectief de Kneep aan.
 
Omroep Land van Cuijk kun je op deze kanalen ontvangen:
Ziggo 40 | KPN, XS4ALL, Telfort (witte a.b.) 1475 | Telfort (zwarte a.b.), Edutel, Fiber.nl, Stipte 2196 | TriNed, SNLR 521 | T-Mobile 859 | Multifibre 123 | Plinq 553