Herfstvakantie in het Land van de Peel

Eropuit tijdens de herfstvakantie? Tussen 23 en 31 oktober worden er in het Land van de Peel weer talloze seizoensactiviteiten georganiseerd voor het hele gezin.Van griezeltochten tot spookhuizen en avondwandelingen. Een volledig overzicht van activiteiten in de zes Peelgemeenten is te vinden op www.landvandepeel.nl.

23 oktober

Griezeltocht Gemert

Op zaterdag 23 oktober vindt voor de vierde keer de Gezins-griezeltocht plaats in Gemert. De route van ongeveer 3 km is geschikt voor alle leeftijden en loopt ook dit jaar weer door de kasteeltuin. Voor de echte waaghalzen is er nog een extra stukje route door het mooie bos van ’T Velt. Starten kan van 18.30 uur tot 20.15 uur bij KC Het Venster, Churchilllaan 18 in Gemert. Voor toegangskaartjes en meer informatie: www.wsvzuth.nl

23 t/m 30 oktober

Pompoenfestijn Asten en Pompoendagen Museum Klok en Peel

Dit jaar vindt de 30e editie van het Pompoenfestijn Asten plaats. Op deze dagen kan je in het centrum van Asten, Midas Winkelcentrum en bij Museum Klok en Peel deelnemen aan talloze activiteiten. Snijd bijvoorbeeld je eigen Halloweenpompoen bij Klok & Peel. Drink een gratis glaasje Halloween ranja bij de lokale horeca en doe mee met de fotozoektocht. Het Pompoenfestijn wordt afgesloten met een Halloween optocht vanaf Museum Klok & Peel naar de Markt in Asten. Deel tijdens de activiteiten je mooiste Pompoenfestijn-selfie met #pompoenfestijnAsten en maak kans op een mooie prijs! Het volledige programma van het Pompoenfestijn vind je op www.pompoenfestijnasten.nl

24 oktober

Herfstfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel

Het is herfst en daarom vieren de kabouters feest op het Kabouterpad! Voor de kleine wandelaars zijn er op het Kabouterpad leuke extra’s zoals een vertelkabouter en knutselen. Starten vanaf Buitencentrum De Pelen in Ospel, tussen 11.00 en 14.30 uur. Deelname is € 6,- per kind. Reserveren kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

29 oktober

Halloweentocht Helmond Centrum

De Halloween kinderspeurtocht in Helmond Centrum vindt dit jaar plaats met als thema ‘Het afschuwelijke Aa-Monster’. Verdeeld over de route lopen een aantal verklede personages rond die uit het verleden van Helmond komen en eruitzien als hun nachtmerrie. Zij vertellen hun verhaal aan de kinderen. Alle winkeliers die meedoen, krijgen dit jaar weer een letter toegewezen die zichtbaar in de etalages te zien zal zijn. Kinderen lopen rond en speuren alle letters op. Samen vormen ze een moeilijk woord van hét toverkruid dat het monster onschadelijk maakt. De tocht is te lopen tussen 18:00 en 21:00 uur en is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Deelname aan de tocht is gratis.

29 oktober t/m 6 november

Het Krijsende Kerkhof, Helmond

The Hellmond Haunters brengen in samenwerking met lunch- en leescafé de Bieb en Bibliotheek Helmond-Peel een unieke Halloween ervaring met een griezelig en gratis toegankelijk spookhuis. Stap in een duistere wereld van angst en bereid je voor op een schrikbarende ervaring! Het spookhuis kent verschillende edities in de leeftijdscategorieën tussen 6 en 16+ jaar. Het volledige programma is te vinden op www.facebook.com/HellmondHaunters. Locatie: Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11 in Helmond.

30 oktober

IVN-wandeling Nacht van de Nacht, Aarle-Rixtel

Om 19:30 uur, als het nog een beetje schemert, start de IVN-wandeling vanaf de Bimd. Kinderen en hun ouders beginnen onder begeleiding met een verhaal bij de Vertelboom. Daarna maken zij een korte wandeling met een verrassing. De volwassenen zonder kinderen lopen richting Laarbrug en Hoge Akker. De wandeling duurt ongeveer 1,5 à 2 uur. Na afloop is er een drankje bij het kampvuur bij de Bimd. Iedereen is welkom en deelname is gratis.

30 oktober

Nacht van de Nacht, Deurne

Hoe voelt de Peel in het donker? Hoe donker is donker? Vanuit diverse locaties rondom de Deurnese Peel kun je het donker van de Peel gaan beleven. Vanuit Natuurpoort De Peel in Deurne en Hotel-Eetcafé In d’Ouwe Peel in Helenaveen start op 30 oktober een avondwandeling.

Bij het Toon Kortooms Park is er een Pikkedonker Peeldiner; een 3-gangendiner onder de sterrenhemel in de Peel, gecombineerd met een korte wandeling en een passend peelverhaal.

Voor alle locaties geldt vooraf aanmelden