Henk van den Hoogen – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Vrijdag 10 december nam Henk van den Hoogen afscheid van de brandweerpost in Oeffelt. Bij die gelegenheid ontving hij een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Soest.

Van 1989 tot 2019 was de heer Van den Hoogen actief in de functie van manschap en bevelvoerder. Daarnaast nam hij het voortouw bij de organisatie van de jaarlijkse brandweerwedstrijden. Hij organiseerde provinciale en landelijke wedstrijddagen en stimuleerde en enthousiasmeerde de eigen postleden om daaraan mee te doen. Daarmee zette hij niet alleen de brandweerpost Oeffelt op de kaart maar ook de regio Brabant-Noord.

De heer Van den Hoogen werd destijds al gezien als een van de cultuurdragers binnen de uitrukpost en de vereniging. Het was dan ook niet verrassend dat hij in 2002 werd benoemd tot postcommandant van de brandweerpost in Oeffelt. Hij heeft niet alleen een groot draagvlak binnen de post maar ook binnen de regio.

Ook is de heer Van den Hoogen sinds 1995 vrijwillig actief bij de brandweervereniging De Vrolijke Blussers. Van 1995 tot 2002 was hij penningmeester van de vereniging en sinds 2002 heeft hij zitting in de activiteitencommissie. Hij organiseert het 2-jaarlijks weekenduitje voor alle (voormalige) postleden met hun partners. Daardoor is de betrokkenheid bij de post/vereniging groot. Ook organiseert hij de sinterklaasviering voor de vereniging. Tevens beheert hij het archief van de brandweer in Oeffelt.

Daarnaast heeft de heer Van den Hoogen zich ook jarenlang vrijwillig ingezet voor carnavalsvereniging ‘de Leemknèjers’ in Oeffelt.