Oorlogsmuseum Overloon, DSV en Globemilk slaan de handen ineen voor Oekraïne

Hoe is het op dit moment mogelijk om de Oekraïners zo effectief mogelijk te helpen? Oorlogsmuseum Overloon heeft daar wel een idee over en is op zoek gegaan naar lokale ondernemers om hierin samen op te trekken. Het vond in Globemilk uit Boxmeer en DSV uit Venray bereidwillige partners. Globemilk is een leverancier van biologische houdbare melk, een product waaraan veel behoefte is in Oekraïne op dit moment, net zoals aan andere voedingsmiddelen en medische benodigdheden.

 
Het museum had natuurlijk kunnen kiezen om een geldbedrag te storten op Giro555, maar koos ervoor het anders aan te pakken. Globemilk kon 36.000 liter melk leveren. En doordat de melk dichtbij de bron gekocht kon worden tegen minder dan de helft van de kostprijs, kon van een dubbeltje een kwartje gemaakt worden. DSV werkt volstrekt belangeloos mee om het grootste deel hiervan te transporteren. De eerste volle vrachtwagen vertrekt vandaag naar Polen en komt op vrijdag 25 maart aan in de buurt van Rzeszow. Van daaruit wordt de melk door het Rode Kruis verdeeld naar opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen.
 
Het museum koopt de partij met de opbrengsten van het meerijden bij Militracks, het jaarlijkse evenement dat het museum op 14 en 15 mei weer hoopt te organiseren.
 
De komende tijd zal het museum zich verder oriënteren op mogelijk meerdere samenwerkingen met lokale ondernemers in de Gemeente Land van Cuijk om zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen te kunnen helpen in deze onzekere tijd.