GRYPHUS VIERLINGSBEEK OPEN PODIUM TALENTENTUIN

Dat het in de regio barst van het kunstzinnig talent staat als een paal boven water.

Alle reden voor Gryphus om dit talent op het gebied van muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke kunstvorm dan ook, een podium te bieden zich te presenteren. Een open podium om precies te zijn: de Talententuin. De elfde editie inmiddels met deze keer in de hoofdrollen: a Bird’S Luck, Simon Pingen & Absent Chronicles en The Diesel Ducks.

De Vierlingsbeekse singer-songwriter Merel Klaassen vormde voor de coronacrisis een duo met gitarist Luuk Dijsselbloem: Merel & Luuk. Tijdens de lockdown is het duo hard aan slag gegaan met het schrijven en opnemen van eigen nummers wat onder andere resulteerde in de EP Get Over It. Inmiddels is de naam gewijzigd in A Bird’s Luck en wordt het duo bijgestaan door bassist Milan Dolk. Vanavond brengt A Bird’s Luck voor het eerst haar eigen nummers live ten gehore. Aangevuld met een paar lekkere covers. Simon Pinen en Absent Chronicles leerden elkaar kennen tijdens repetities voor Popronde 2020. Poppy hooks en rauwe electro basslines met invloeden uit pop, rock en country. Het duo speelt vanavond zijn electropop in een akoestisch jasje. Poppy hooks en rauwe electro basslines met met invloeden uit pop, rock en country. The Diesel Ducks is een rootsrocktrio uit Deurne dat eigen nummers speelt in de beste traditie van blues, rock en country. De teksten sluiten aan bij ‘bekende’ thema’s als treinen, kroegen, moord, liefde, regen, luchthavens en Clint Eastwood. The Diesel Ducks staan garant voor een strakke groove waarbij ze niet nalaten om de gevoelige snaar te raken. A tank full of gas and a bottle of wine. Meer is er niet nodig voor een heerlijke pot ‘Americana on the road’. Zonder twijfel wordt dit een prachtavond vol bijzondere talenten.

Open podium de Talententuin vindt plaats op vrijdag 22 oktober aanstaande in Gryphus, Grotestraat 18a te Vierlingsbeek. Gryphus gaat open om 20.00 uur, het eerste talent betreedt om 20.30 uur het podium. De entree voor deze Talententuin is geheel gratis. De Talententuin is alleen toegankelijk op vertoon van een coronatoegangsbewijs en legitimatie. Meer informatie is te vinden op www.gryphus.nl.