Gryphus Vierlingsbeek 50 Jaar

In het najaar van 1970 werd in Vierlingsbeek door een aantal jongeren het initiatief genomen tot de oprichting van een eigen sociëteit. De jongeren kregen de kapel van het voormalige klooster toegewezen, er werd geklust en geschilderd en in april 1971 werd jongerensociëteit ’t Kapelleke geopend. Begin jaren 80 van de vorige eeuw werd het voormalige klooster gesloopt en verhuisde ‘de soos’ naar de voormalige jongensschool aan de Grotestraat. Die school werd verbouwd, de soos werd omgedoopt tot Gryphus en is vandaag de dag nog steeds springlevend. 

‘De Soos’ bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden. Na de zeer geslaagde huisdiskjockeyavond Never Mind The DJ’s en met de reünie Wa Motte Gej Hier? In aantocht is het op zaterdag 23 april tijd voor live muziek. Live muziek is altijd belangrijk geweest voor de soos en de soos is altijd belangrijk geweest voor popmuzikanten uit Vierlingsbeek en Groeningen. Dat was al in ’t Kapelleke aan de Kloosterstraat, dat is nog steeds in Gryphus aan de Grotestraat. Vanavond komt een aantal muzikanten die ooit in de soos heeft gespeeld, dit weer doen. Onder andere (leden van) Jackson’s Cage, Razorblade Messiah, The Pukes, 4 Inch Revolution, Good Company, Splash, A Birds Luck, Euwens & Van Bommel en Janice Dael zullen weer op het podium klimmen. Van singer-songwriter tot rock en van folk en pop tot metal. Onze plaatselijke sterren zullen weer volop stralen!

Live On Stage vindt plaats op zaterdag 23 april in Gryphus aan de Grotestraat 18a te Vierlingsbeek. De entree voor deze concertavond vol herinneringen is geheel gratis. Meer informatie over Live On Stage is te vinden op www.gryphus.nl.