Groene en diverse woonwijk Roting II

Met de verkoop van de gronden van gemeente Sint Anthonis aan Region Vastgoedontwikkeling is het startsein gegeven voor het woningbouwplan De Roting II in Wanroij.

De nieuwe woonwijk, bestaande uit 46 woningen, bevat woningen in diverse prijsklassen en voor diverse doelgroepen.

Op donderdag 10 juni ondertekenden wethouder Wouter Bollen namens de gemeente Sint Anthonis en Herman Michiels en Jan Emonds namens Region Vastgoedontwikkeling de overeenkomst. Vervolgens kan gestart worden met de bouwontwikkeling en het bouwrijp maken van het gebied. Op 12 juni a.s. wordt in het Wapen van Wanroij een manifestatie georganiseerd voor de verkoop van de woningen. Medio augustus wordt gestart met het bouwrijp maken van de grond. De start van de bouw zal vervolgens plaatsvinden in het 1e kwartaal van 2022. De eerste opleveringen van de woningen is gepland eind vierde kwartaal 2022 tot eind 2e kwartaal 2023. Dit onder het voorbehoud dat 70 % van de woningen is verkocht.

Divers bouwen

Groene en duurzame woonwijk

In de woonwijk komt veel ruimte voor groen, onder meer door de groene entree en een centraal gelegen park. Bij veel regenval kan het water door de verlaging eenvoudig afstromen naar de aanwezige waterloop.

Daarnaast worden alle woningen gebouwd met hoge duurzaamheid normen. De woningen zijn energiezuinig en worden voorzien van bodemenergie voor zowel verwarmen als verkoelen.Hiermee wordt de Roting II de eerste woonwijk in Sint Anthonis die volledig zelfstandig op bodemenergie functioneert.