Grave Doneert én pakt uit op 20 december

Graafse ondernemers en enthousiaste vrijwilligers hebben een feestelijk programma samengesteld om de 3FM-dj’s van Serious Request The Lifeline te ontvangen in de nacht van 20 op 21 december. Alle inwoners van de gemeente  zijn die vrijdagavond en -nacht van harte welkom om het feest bij te wonen in de binnenstad van Grave. Daarbij kan iedereen een bijdrage leveren aan Serious Request via www.gravedoneert.nl

3FM Serious Request The Lifeline is het vervolg op het razend populaire ‘Glazen Huis’ dat in het kader van een goed doel jaren ergens in Nederland opgesteld stond. Het is de tweede keer dat 3FM in plaats van het glazen huis een wandeltocht organiseert, de zogeheten ‘Lifeline’. De dj’s lopen in de week voor kerst door het hele land met mobiele radio en tv-apparatuur, zodat luisteraars en kijkers hun tocht kunnen volgen. Ze wandelen in estafettevorm  500 kilometer van Goes naar Groningen (uiteraard via Grave) om geld op te halen voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis gebruikt de donaties om slachtoffers van mensenhandel te helpen, en om voorlichting te geven om meer slachtoffers te voorkomen. 

Chequepoint Grave
De historische kern van Grave is in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 december een ‘chequepoint’. Dit is een plaats waar de dj-teams elkaar afwisselen en waar op verschillende manieren donaties gedaan kunnen worden.  De wisseling gaat gepaard met feestelijke evenementen op de Markt. Een team van enthousiaste Gravenaren, ondernemers en verenigingen zijn druk doende om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Daarvoor is een actiepagina aangemaakt op de website van 3FM. Deze is te vinden via de link www.gravedoneert.nl.  Het eindbedrag van de inzameling  wordt door de gemeente Grave afgerond naar boven. 

Festiviteiten  vóór 20 december
In de aanloop naar de komst van Serious Request organiseren Omroep Land van Cuijk, Grave Promotie en ondernemers van Grave allerlei festiviteiten.  Zo zullen er tijdens de Graafse Lichtjesavond op 13 december en 14 december live radio uitzendingen worden verzorgd door Omroep Land van Cuijk. Er wordt uitgezonden vanaf de Graafse Markt in het pand waar Sinterklaas tot voor kort logeerde. Dit pand zal tot aan de binnenkomst van de 3FM-dj’s fungeren als ‘glazen huis’ voor de dj’s van Omroep Land van Cuijk. 

Programma 20 december
Op vrijdagavond is er een spectaculair voorprogramma met muziek en artiesten, met medewerking van de Nijmeegse band Three of a Kind, de bekende rapper Jantje, zangeres Vincie Gijsbers, de band IoK, het duo Gini & lisanne en Justus2, Erik & Bjorn met Feest-DJ Maarten en zangeres Nikenia met de 7 koppige band Get the Groove. Na middernacht draait de Graafse dj Alex Serious Request-plaatjes die aangevraagd worden via donaties. Dit levendige voorprogramma zal worden gehost door Peter Linders en live worden uitgezonden op Omroep Land van Cuijk radio en televisie.

De stoet met de 3FM-dj’s loopt vanuit Oss, via Berghem, Schaijk en Reek naar Velp. Daar worden zij rond 1 uur ’s nachts ontvangen door een dweilorkest dat hen richting ‘De Elft’ begeleidt. Daar neemt een volgend dweilorkest het over richting de Hampoort. Bij de Hampoort worden dj’s Herman en Sander opgewacht door burgemeester Lex Roolvink en onder begeleiding van de Mertbloazers en de Cloveniers, na het lossen van een kanonschot, richting de Graafse Markt gebracht. Op deze feestlocatie wordt het team afgewisseld door de dj’s Mark en Rámon. Zij lopen, samen met wethouder Rick Joosten en velen anderen, die nacht door naar Nijmegen.